Konut kredisi çekerken bunu yapanlar evlerini 183 bin TL daha ucuza alacaklar!

Kredi çekerek ev sahibi olmak istiyorum diyen kişiler için kritik uyarı geldi. Bankaların kredi faiz oranları giderek yükselirken doğur banka seçimi ile 183 bin lira daha az ödeyerek ev sahibi olabilirsiniz.
Konut kredisi çekerken bunu yapanlar evlerini 183 bin TL daha ucuza alacaklar!

Ekonomik olarak son dönemde hem döviz hem de enflasyon rakamlarında yaşanan yükselişin etkisi ile bankaların faiz oranlarında da yukarı yönlü bir hareketlenme yaşanmıştı. Bankaların kredi faizleri büyük bir hızla yükselişini sürdürürken kritik bir uyarı da konut kredisi çekerek ev sahibi olmak istiyorum diyen kişilere geldi. 

Bankaların kredi faiz oranlarında son dönemde sert bir yükseliş yaşanırken ne yazık ki en fazla artış konut kredisi paketlerinde yaşanmıştı. Konut kredisi çekerek ev sahibi olmak istiyorum diyen kişiler için doğru banka seçimi büyük önem taşırken en uygun konut kredisi veren banka ile ikinci banka arasında dahi 183 bin liralık fark oluşuyor. 

KONUT KREDİSİ ÇEKEREK EV SATIN ALMAK İSTİYORUM DİYEN KİŞİLER AMAN DİKKAT! 

Kredi faiz oranlarında son derece sert bir yükseliş yaşanırken bankalar arasındaki faiz makası da giderek açılıyor. Özel bankaların faiz oranları giderek yükselmeye devam ederken en uygun kredi veren bankalar Ağustos ayında da yine kamu bankaları oldu. Yaşanan yükseliş nedeniyle devlet bankaları ile kamu bankaları arasında büyük bir faiz farkı oluştu. 

Konut kredisi çekerken bunu yapanlar evlerini 183 bin TL daha ucuza alacaklar!

120 AY VADELİ 500.000 TL KONUT KREDİSİ HESAPLAMA TABLOSU 2022! EN UYGUN KREDİ HANGİ BANKADA?

Konut kredisi çekerek ev satın almak isteyen kişiler için kritik uyarılar peş peşe geldi. Bankalar arasındaki faiz makası giderek açılırken en uygun kredi veren bankalar kamu bankaları oldu. Devlet bankaları ilk kez ev alanlara sıfır konut olması şartı ile ilk evim konut finansmanı paketi ile yüzde 0.99 faiz oranı ile kredi veriyor. 

Sıfır konut kredisi paketinde şart aranmadan yüzde 1.20 faiz oranı ile kredi verilirken ikinci el ev almak isteyen kişilere devlet bankaları yüzde 1,29 oranı ile kredi desteği sağlıyor. Bu orana en yakın kredi veren özel banka İş Bankası olurken bu bankanın oranı ise yüzde 2,05 olarak ilan edildi. İş Bankasından 120 ay vadeli 500 bin TL kredi çeken bir kişi ile Ziraat Bankası üzerinden kredi çeken kişilerin toplam ödemesi ise aradaki faiz farkı nedeni ile 183 bin TL daha az oluyor. Yani düşük faiz veren bankanın seçilmesi halinde ödenen faiz yükü düşüyor.