Konut kredisi faiz oranlarında beklenen düşüş başladı

Konut kredisi çekmek isteyen kişilerin yakından takip ettikleri kredi faiz oranları için beklenen düşüş etkisi başladı. Merkez Bankası tarafından yapılan politika faiz indirimi sonrasında bankalar faizleri güncelledi.
Konut kredisi faiz oranlarında beklenen düşüş başladı

Merkez Bankası politika faiz oranı 2,5 senenin ardından yeniden tek haneli rakamlara çekilirken Kasım ayı toplantısı sonrasında yeni karar açıklanmıştı. TCMB Kasım ayı PPK toplantısı faiz kararı ile uygulanan faiz oranı yüzde 10,50 seviyesinden 150 baz puanlık faiz indirimi ile yüzde 9 seviyesine çekmişti. 

Yapılan faiz indirimi sonrasında gözler bankaların konut kredisi faiz oranlarına çevrilmişti. Bankalar ilk olarak konut kredisi faiz oranlarından güncelleme yapmaya başlarken düşüş etkisi kendisini hissettirmeye başladı. Ancak faiz indirimleri ne yazık ki en uygun konut kredisi faiz oranlarında değişikliğe neden olmazken yüzde 3 ve üzerinde yer alan çok yüksek faiz oranı olan bankaların indirime gitmeleri dikkat çekti. 

EN UYGUN KONUT KREDİSİ HANGİ BANKADA?

Bankaların güncel konut kredisi faiz oranları yakından takip edilirken ev sahibi olmak isteyen kişiler yükselen kredi faiz oranları nedeniyle mağduriyet yaşamışlardı. Hem ev fiyatları hem de kredi faiz oranları rakamlarında yaşanan yükseliş vatandaşların cebinden çıkacak rakamı katlamıştı. Yaşanan yükseliş sonrasında konut satış rakamları hızla düşmeye başlarken müteahhitler konut kredisi faiz oranlarına indirim talep etmişti. 

Konut kredisi faiz oranlarında beklenen düşüş başladı

Yapılan güncelleme ile ilk kez konut sahibi olacak kişilere kamu bankaları tarafından yüzde 0.99 faiz oranı ile sıfır konut almaları şartı ile kredi desteği sağlanıyor. Daha önce üzerine tapusu olan kişilere sıfır konut kredisi paketinde kamu bankaları yüzde 1,20 faiz oranı ile kredi verirken ikinci el ev almak isteyen kişilere ise kamu bankaları tarafından yüzde 1,29 faiz oranı ile konut kredisi desteği sağlanıyor.