Konut kredisine devlet desteği! 12 banka imzayı attı 0.59 faiz oranı ile 180 ay vadeli kredi

Ev sahibi olmak isteyen kişilere devlet desteği her geçen gün artmaya devam ederken konu hakkında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı faiz desteği vereceğini açıkladı. Böylelikle vatandaşlar düşük faiz oranı ile konut kredisi çekebilecekler.
Konut kredisine devlet desteği! 12 banka imzayı attı 0.59 faiz oranı ile 180 ay vadeli kredi

Konut kredisine devlet desteği! 12 banka imzayı attı 0.59 faiz oranı ile 180 ay vadeli kredi - Kahramanmaraş depremi sonrası Türkiye bir kere daha acı deprem gerçeği ile yüz yüze gelirken kentsel dönüşüm projelerinin önemi de bir kere daha ortaya çıkmıştı. 

Depremde büyük yıkıma uğrayan ve can kayıplarının en çok olduğu pek çok mahallede kentsel dönüşüm projelerinin itirazlar üzerine ertelendiği ortaya çıkarken bakanlık bir kere daha destek hatırlatmasında bulundu. Evini kentsel dönüşüme veren ev sahipleri, bu evlerde oturan kiracılar ve kentsel dönüşüm sonucu evini boşaltmak zorunda kalan kişilere yeni ev almaları için devlet destekli düşük faizli konut kredisi müjdesi verildi! 

KENTSEL DÖNÜŞÜM KREDİSİ NEDİR, KİMLERE VERİLİR?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile 6306 sayılı Kanun kapsamında, yapısı riskli olarak tespit edilen gerçek veya tüzel kişilerin bankalardan kullanacağı kredilere faiz desteği verileceği ilan edildi. 6306 sayılı Kanunun 6 ncı maddesinin üçüncü fıkrası kapsamında konutunu ve/veya işyerini kendi imkanları ile yapmak ya da edinmek isteyenlerin, bankalardan kullanacakları kredilere bakanlık faiz desteği sağlayacak. 

Konut kredisine devlet desteği! 12 banka imzayı attı 0.59 faiz oranı ile 180 ay vadeli kredi

KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUT KREDİSİ VEREN BANKALAR?

Vakıfbank

Halkbank 

Akbank 

Yapı Kredi Bankası 

Denizbank

Garanti BBVA Bankası 

QNB Finasbank 

İş Bankası 

Kuveyt Türk 

Türkiye Finans Katılım Bankası 

ING Bank 

TEB 

KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUT KREDİSİ FAİZ ORANI YÜZDE KAÇ?

Bakanlık yukarıda yer alan tablo üzerinden bankalara faiz desteği sağlamakta olup her bankanın kendi konut kredisi oranı üzerinden bu faiz katkısı düşülerek hesaplama yapılmaktadır. Vakıfbank konut kredisi faiz oranı yüzde 1,29 olarak uygulanırken banka A sınıfı enerji verimliliği olan konutlarda yüzde 7 oranında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca Faiz Desteği verileceğini ifade ederken böylelikle faiz oranı yüzde 0.59 seviyesine çekilmiş olacak. 

Konut kredisine devlet desteği! 12 banka imzayı attı 0.59 faiz oranı ile 180 ay vadeli kredi

Kentsel dönüşüm konut kredisi:

Konutlarını yeniden inşa etmek isteyen hak sahiplerine,

Riskli yapılarda en az 1 yıl oturan kiracı veya sınırlı ayni hak sahiplerine,

Konutu riskli yapı olarak tespit edilen ve farklı bir konut almak isteyen maliklerine verilmekte olup başvurular e-Devlet üzerinden de yapılabilmektedir.