KOSGEB Faizsiz Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kendi işini kurmak, işini büyütmek isteyen girişimcilere, iş hayatına atılmak isteyen kadınlara e kendi işimin patronu olmak istiyorum diyenlere KOSGEB faizsiz kredi veriyor!
KOSGEB Faizsiz Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

KOSGEB’in her sene düzenlediği faizsiz kredi çeşidine nasıl başvuru yapıldığı, başvuru şartları ve bu krediye kimlerin başvuramadığı hakkında bir yazı derledik. Bu konular hakkında bilgi almak için yazımızı inceleyebilirsiniz.

KOSGEB Faizsiz Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

KOSGEB faizsiz kredi almak için başvuru işlemleri şu şekilde verilmiştir:

  • KOSGEB faizsiz kredi başvurusu için ilk olarak KOSGEB’in internet adresine giriş yapın.
  • Daha sonra “E – Hizmetler” bölümünden vergi / T.C. kimlik numarası ve işe başlama tarihi bilgilerinizi girerek veri tabanına kaydolma işlemini tamamlayın.
  • Sizden talep edilen tüm bilgilerinizi doğru ve eksiksiz bir şekilde tamamladıktan sonra işletmenizin KOBİ sınıfı kapsamında olup olmadığını belirlemek amacı ile KOBİ Beyannamesini doldurun.
  • Protokolde bulunan bankalara belirlenmiş olan limitteki krediler için başvuru yapın.
  • Yapılan başvurunuz, banka tarafından incelenecektir. İncelenip onaylandıktan sonra destek kredisini kullanmaya başlayabilirsiniz.

KOSGEB Faizsiz Kredi Başvuru Şartları Nelerdir?

KOSGEB kredisi başvuru şartları aşağıdaki şekilde verilmiştir; Program için 2 destek bileşeni belirlenmiştir. Kişiler, iki bileşenden yalnızca bir tanesine başvuru yapabilirler. Bileşenler şu şekildedir:

  • Birinci Bileşen: İmalat sektöründe faaliyette olan MKİ’ler için işletme sermayesi desteğini kapsar.
  • İkinci Bileşen: İmalat sektörü ya da bilgisayar programlara, danışmanlık ve ilgili sektörler, “Bilimsel araştırma ve geliştirme (AR-GE) faaliyetleri” sektöründe faaliyet gösteren yenilikçi genç MKİ’ler için işletme sermayesi desteğini kapsamaktadır.

Mikro ve küçük işletmeler ise KOSGEB veri tabanında kayıtlı olmaları ve KOBİ Beyannamelerinin güncel ve onaylı olması şartı ile KOSGEB faizsiz kredi başvurusu gerçekleştirebilirler.

KOSGEB Kredi Desteklerinden Kimler Yararlanamaz?

KOSGEB desteklerinden faydalanamayacak kişiler şu şekilde verilmiştir:

  • Yasal limitlerin üzerinde vadesi geçen ve tecil ettirilmeyen / taksitlendirilmeyen vergi ya da sosyal güvenlik borcu olan kişiler, kredi desteğine başvuru yapamazlar.
  • Dünya Bankası tarafından kısıtlanan sektörlerdeki faaliyet gösteren işletmeler, KOSGEB faizsiz kredi başvurusu yapamaz ve destekten yararlanamazlar.
  • Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankasının pandemi kapsamında 2020’de açıkladıkları “İşe Devam Kredisi”nden Kredi Garanti Fonu ile faydalanan işletmeler bu desteğe başvuramazlar.
  • KOSGEN Girişimci Kredi Faiz desteğinden faydalanan işletmeler de bu desteğe başvuru yapamazlar.