KOSGEB karşılıksız 250 Bin TL dağıtıyor! Başvuru için son gün, kaçıran pişman olur!

Türkiye’de devlet tarafından verilen hibe destekleri araştırılıyor. KOSGEB tarafından dağıtılacağı açıklanan 250 Bin TL’lik hibe desteğinden yararlanabilmek için son güne girildi. Peki kimlere 250 Bin TL hibe verilecek?
KOSGEB karşılıksız 250 Bin TL dağıtıyor! Başvuru için son gün, kaçıran pişman olur!

Türkiye’de devlet kurumları vatandaşlara çeşitli gerekçelerle hibe destekleri veriyorlar. Özellikle KOSGEB tarafından verilen hibe destekleri çok büyük bir avantaj olarak değerlendiriliyor. Çeşitli destek programları düzenleyen KOSGEB vatandaşlara karşılıksız nakit destekleri dağıtıyor. Son olarak 250 Bin TL hibe desteği programını açıklayan KOSGEB vatandaşlara çok büyük bir imkan sunmuştu.

250 BİN TL KARŞILIKSIZ DESTEK ÖDEMESİNİ KİMLER ALABİLİR?

Açıklanan KOSGEB 250 Bin TL hibe desteğinden kimlerin yararlanabilecekleri duyuruldu. Buna göre Ticaret Bakanlığı’nın yayınladığı Geleneksel, Kültürel veya Sanatsal Değeri Olan Kaybolmaya Yüz Tutmuş Meslek Kolları listesinde yer alan alanlarda faaliyet gösteren işletmelere 250 Bin TL hibe desteği veriliyor. Bu mesleki faaliyetlerde bulunanlar KOSGEB’e başvuru yaparak 250 Bin TL’ye kadar karşılıksız nakit desteği alabiliyorlar.

HİBE ŞARTLARI NELERDİR?

KOSGEB’in hibe desteği programından yararlanmak için belirlenen mesleklerde faaliyet gösteren bir işletmeye sahip olmanın yanında ek koşullar da aranıyor. Buna göre destek ödemesi alabilmek için ön şartı yerine getiren işletmeler yeni istihdam yapma koşulu ile bu destek ödemesini alabiliyorlar. KOSGEB kaybolmaya yüz tutan mesleklerde usta – çırak ilişkisini bu şekilde geliştirerek mesleklerin ilerleyen yıllara taşınmasını amaçlıyor.

ÖDEMELER NASIL YAPILACAK?

KOSGEB tarafından verilecek olan 250 Bin TL hibe desteği üst limit olarak belirlendi. Kapsam içerisine giren işletmelere kuruluş, işletme ve yetiştirme, makine ve teçhizat, tanıtım ve pazarlama başlıklarında destek ödemeleri yapılacak. Yapılan bilgilendirmeye göre destek programı kapsamında makine ve teçhizat giderleri için en fazla 50 Bin TL ödeme yapılabilecek. Ancak makine ve teçhizatın yerli malı olması durumunda destek tutarı yüzde 15 oranında yükseltilebilecek.

Personel için verilecek olan destek miktarı 150 Bin TL olarak belirlendi. Meslek sahipleri bilgisine hakim oldukları meslekleri öğretecekleri yeni istihdamlar için bu destek ödemesini alabilecekler. Diğer başlıklarda ise toplamda 45 Bin TL’lik karşılıksız hibe desteği verilecek. Toplamda ise bir kişi en fazla 250 Bin TL hibe desteği alabilecek.

BAŞVURU İÇİN SON GÜN!

KOSGEB’in 250 Bin TL karşılıksız nakit desteği için başvuruda son güne girildi. 30 Eylül tarihinden sonra bu destek programında başvuru kabul edilmeyecek. Başvuru yapmak isteyenlerin sadece 1 günlük süreleri kaldı. Bu süre içerisinde başvuru yapanlar destek ödemesi almaya hak kazanabilecekler.