KOSGEB muslukları açtı! 250.000 TL geri ödemesiz destek için başvurular açıldı!

KOSGEB tarafından dönem dönem işverenlere ve girişimcilere destek paketleri açıklanıyor. Son gelişmelere göre KOSGEB, 250.000 TL hibe ödemesi yapacak. İşte ayrıntılar.
KOSGEB muslukları açtı! 250.000 TL geri ödemesiz destek için başvurular açıldı!

Devlet tarafından vatandaşlara, girişimcilere verilen destekler her geçen gün daha fazla geliştirilerek sunulmaya devam ediyor. Devlet desteklerinden bir yenisi de ustalık gerektiren ve kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin gelecek kuşaklara aktarılması için yapılıyor. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü ile iş birliği gerçekleştirerek 250 bin TL’ye kadar destek verecek.

KOSGEB’den işletmelere 250.000 TL destek!

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü ile iş birliği yaptı. Bu kapsamda ‘ Yaşayan Kültür Mirası İşletmeler Desteği ‘ ile usta – çırak ilişkisi canlı tutulacak ve yeni ustalar yetiştirilmesine olanak tanınacak.

İş birliği ile, kültürel miras unsuru olarak ustalık beceri gerektiren, geleneksel, kültüre, sanatsal değeri olan ve kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerde faaliyet gösteren işletmelerin güçlendirilerek hayatta kalmaları ve yeni nesillere aktarılmaları hedefleniyor. Destek kapsamında bu mesleklere 250 bin TL’ye kadar destek ödemesi yapılacak.

KOSGEB muslukları açtı! 250.000 TL geri ödemesiz destek için başvurular açıldı!

5 bin TL’den 250 bin TL’ye kadar ödenecek

KOSGEB tarafından hayata geçirilen destek programı kapsamında işletmelere, işletme ve yetiştirme amaçlı destek oranı 150 bin TL, kuruluş işlemleri desteği için 5 bin TL, makine ve teçhizat desteği olarak 50 bin TL, işletmenin tanıtım ve pazarlama hizmetleri için de 45 bin TL olmak üzere toplam 250 bin TL’ye varan destek ödemesi yapılacak.

Bu destekten yararlanmak isteyen kişilerin, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü’ne başvuru yapmaları gerekiyor.

KOSGEB muslukları açtı! 250.000 TL geri ödemesiz destek için başvurular açıldı!

Protokol tamam, geri ödemesiz verilecek!

KOSGEB’in duyurduğu 250 bin TL üst limitli destek ödemesi geri ödemesiz olacak ve bu destekten yararlanan kişilerin geri ödeme yapmasına gerek kalmayacak. Destek ile kuruluş, işletme ve yetiştirme, makine ve teçhizat, tanıtım ve pazarlama başlıkları altında ödeme yapılacak.

Yaşayan Kültür Mirası İşletmeler Desteği için KOSGEB ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü yapıldı. Bu protokol, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından imzalandı.

Buna göre işverenlere farklı başlıklarda toplam 250 bin TL geri ödemesiz KOSGEB desteği verilecek.