KOSGEB'den 2 yıl geri ödemesiz 500 bin TL faizsiz kredi duyurusu!

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) 500 Bin TL faizsiz kredi için yeni bir açıklama yaptı. Buna göre kredi başvuru ve ödeme talebi dönemi uzatıldı.
KOSGEB'den 2 yıl geri ödemesiz 500 bin TL faizsiz kredi duyurusu!

KOSGEB tarafından küçük ve mikro işletmelere sağlanan kredi desteği ile alakalı olarak yeni bir açıklama yapıldı. Pandemi döneminde işletmelerin yaşadıkları zararların telafi edilebilmesi amacıyla KOSGEB küçük ve mikro işletmeler için istihdam destekli kredi imkanı sağlamıştı. Bu kredi işletmelere faizsiz verilirken 3 başvuru döneminde başvurular alınmış, şartları karşılayanlara ödemeler yapılmıştı.

KOSGEB SÜREYİ UZATI!

KOSGEB dördüncü başvuru dönemi için Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı başvuruları alıyordu. Ancak yeni bir açıklama yapılarak bu başvuru döneminin süresinin uzatıldığı açıklandı. Buna göre mikro ve küçük işletmeler 10 Ekim 2022’ye kadar başvuru yapabilecekler. Başvuruları onaylanan işletmeler ise 28 Kasım 2022’ye kadar da ödeme talep edebilecekler. Destekten faydalanabilmek için yeni istihdam edilecek personellerin ise en geç Ekim 2022’ye kadar işe başlatılmış olmaları gerekecek.

NE KADAR FAİZSİZ KREDİ VERİLİYOR!

Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı kapsamında KOSGEB işletmelere faizsiz kredi imkanı sağlıyor. Buna göre işletmeler her bir yeni istihdam için 100 Bin TL faizsiz kredi çekebiliyorlar. Mikro işletmeler en fazla 2 yeni istihdam için bu krediden yararlanarak 200 Bin TL faizsiz kredi alabiliyorlar. Küçük işletmeler ise 5 yeni istihdamın karşılığında faizsiz kredi kullanabiliyorlar. Ancak başvuranın kadım olması veya yüzde 51 ve üzerinde hissesi tek başına bir kadına ait olan işletmelere her bir yeni istihdam için ek olarak 10 Bin TL faizsiz kredi veriliyor. Bu şekilde 220 Bin TL ile 550 Bin TL faizsiz kredi kullanılabiliyor.

GERİ ÖDEME ŞARTLARI NELER?

KOSGEB’in faizsiz kredi desteğinden yararlanmak isteyenler geri ödemelerin nasıl olacağını da merak ediyorlar. Öncelikle 2 yıl boyunca işletmelerde herhangi bir ödeme istenmiyor. Bu ödemesiz dönemin ardından 4’er aylık dönemler şeklinde 6 ayrı taksitte toplam 24 ayda yani 2 yılda geri ödemeler yapılıyor.