Kredi borçları yapılandırılıyor! İş Bankası, Yapı Kredi, QNB Finansbank duyurdu!

Kredi borçları ile alakalı olarak ödeme güçlüğü çekenler yapılandırma imkanlarını değerlendiriyorlar. Kredi, borçlarına yapılandırma var mı? kredi borçları hangi şartlarla yapılandırılabilir? Hangi bankalar kredi borçlarına yapılandırma imkanı veriyorlar?
Kredi borçları yapılandırılıyor! İş Bankası, Yapı Kredi, QNB Finansbank duyurdu!

Türkiye'de vatandaşların bankalara olan kredi borçlarına ilişkin ödeme aksamaları oldukça üst seviyeye çıktı. Vatandaşlar daha önceden kullanmış oldukları kredilere ilişkin taksitleri öderken zorlanmaya başlıyorlar. Çok sayıda vatandaş da bundan dolayı yasal takibe düşmek durumunda kalıyor. Bu da bir vatandaşlar için finansal kıyamet anlamına geliyor. Bankaların yasal takibine düşerek kara listeye alınan bir kişi uzun yıllar boyunca bu kara listeden çıkamadığı gibi borcunu ödese dahi bankalardan yeni kredi kullanamıyor. 

KREDİ BORÇLARINA YAPILANDIRMA TALEBİ!

Bankalar kredi borçlarına yapılandırma imkanı getirilmesine dair talepleri son dönemlerde çok daha sık almaya başladılar. Ancak bu talepler bankalarca kazançlı bulunmadığı için uygun görülmüyor. Yasal bir zorunluluk olmamasından dolayı da bankaların kredi yapılandırma imkanını müşterilere vermedikleri biliniyor. Bazı bankalar kredi yapılandırmasına dair imkan tanısa da çok yüksek faiz talep ettikleri için o da bir işe yaramıyor. 

KREDİ BORÇLARINI YAPILANDIRMANIN TEK YOLU!

Ekonomik zorluklar içerisinden geçilirken bazı bankalar müşterilerine kredi borçlarını yapılandırabilmek için bir seçenek sunuyor. Müşterilerin farklı bankalara olan kredi borçlarına yapılandırma imkanı sağlayan bankalar yeni bir kredi hesabı açıyorlar. Açılan bu kredi hesabı ile müşterinin eski bankaya olan kredi borcu kapatılıyor. Yeni banka ile açılan kredi hesabından borçluluk devam ediyor. Ancak bir anlamda kredi borcu yapılandırıldığı için müşteri rahatlayabiliyor.

Borç transferi kredisinin kullanılması halinde müşteriler bir süre ödedikleri ama sonra ödemelerini aksattıkları kredileri transfer ediyorlar. Örneğin 36 ay vadeli olarak çelmiş ve 12 ay ödeme yapılmış bir kredinin borcu transfer edildiğinde kalan tutar üzerinden yeniden kredi hesaplaması yapılıyor ve güncel faiz oranı ile 36 aya kadar vade uygulanıyor. Bu şekilde kredinin taksit sayısı arttırıldığı gibi taksitlerin miktarı düşürülebiliyor. Peki borç transferi kredisi hangi bankalarda?

QNB FİNANSBANK BORÇ TRANSFERİ KREDİSİ!

Borç transferi kredisi veren bankalar arasında yer alan QNB Finansbank en avantajlı bankalardan birisi oluyor. Müşterinin farklı bankalara olan kredi borçlarını kapatan QNB Finansbank müşteriye aylık yüzde 2,32 oranlı faiz ile yeni bir kredi hesabı açıyor. Bu şekilde müşterinin kara listeye düşmesi önlendiği gibi kredi yapılandırması da sağlanıyor. 

İŞ BANKASI BORÇ TRANSFERİ KREDİSİ!

Borç transferi kredisi veren bankalar arasında İş Bankası da bulunuyor. İş Bankası müşterileri farklı bankalarda bulunan kredi borçlarını İş Bankası'na taşıyabiliyorlar. Aylık yüzde 2,05 faiz oranı ile verilebilen bu kredinin net faizi müşterinin finansal pozisyonuna göre değişebiliyor. bu kredi hesaplaması 36 ay vade üzerinden yapılabiliyor. 

YAPI KREDİ BANKASI BORÇ TRANSFERİ KREDİSİ

Yapı Kredi Bankası da borç transferi kredisi veriyor. Müşteriler başvuru yaptıklarında bu krediyi kullanma imkanı buluyorlar. Bu kredi için uygulanan aylık faiz oranı ise müşteriden müşteriye değişiyor.