Kredi borcu olanlar için Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı kararı yayımlandı! Halkbank borçları erteledi

14 Şubat 2023 tarihli Resmi Gazete'nin mükerrer sayısı ile kredi borcu olan kişiler için yeni karar açıklandı. Deprem bölgesinde olan kişiler için alınan karar doğrultusunda HAlkbank borçları erteledi.
Kredi borcu olanlar için Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı kararı yayımlandı! Halkbank borçları erteledi

Kredi borcu olanlar için Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı kararı yayımlandı! Halkbank borçları erteledi - Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem sonrasında hasar alan 10 ilde OHAL ilan edilirken bölge hakkında yeni kararlar da açıklanmaya devam ediyor. Bu kararlardan biri de kredi borçluları için açıklandı. 

14 Şubat 2023 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan karar kapsamında Halkbank'a borcu olan ve deprem bölgesinde yaşayan kişiler için borç erteleme kararı alındı. 6/2/2023 Tarihinde Meydana Gelen Depremler Nedeniyle Zarar Gören Bazı İllerdeki Esnaf ve Sanatkârların, Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketince Düşük Faizli Kredi Kullandırılmasına İlişkin Kararlar Kapsamındaki Kredi Borçlarının Ertelenmesine Dair Karar (Karar Sayısı: 6789) yayımlanarak yürürlüğe girmiş oldu. 

HALKBANK'A BORCU OLAN ESNAF İÇİN KREDİ BORCU ERTELEME KARARI ÇIKTI! 

6/2/2023 Tarihinde Meydana Gelen Depremler Nedeniyle Zarar Gören Bazı İllerdeki Esnaf ve Sanatkârların, Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketince Düşük Faizli Kredi Kullandırılmasına İlişkin Kararlar Kapsamındaki Kredi Borçlarının Ertelenmesine Dair Karar (Karar Sayısı: 6789) kapsamında Halkbank'a borcu olan esnaf için borç erteleme imkanı sunulacağı ilan edildi. 

Kredi borcu olanlar için Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı kararı yayımlandı! Halkbank borçları erteledi

Karar kapsamında deprem bölgesinde yer alan ve yaşanan deprem nedeni ile zarar gören esnaf ve sanatkarların, kefalet kooperatifleri veya Halkbank'tan kullandıkları düşük faizli kredi borçları 6 ay boyunca ertelendi. Bugün itibari ile geçerli olan karar kapsamında esnafın borcu yeni bir karar alınmadığı takdirde Ağustos ayına ertelenmiş olacak.