Kredi Çekmekte Zorlanan, Nakit İhtiyacı Olanlar İçin Duyuruldu: 6 Banka Taşıt İpotekli Kredi Verecek

Araç ipotekli kredi alma şartlarını ve hangi bankalara başvuru yapılacağını sizler için hazırladık. Kredi almak isteyen ancak kredi notu sebebi ile kredi alamayan kişilere sunulan araç ipotek şartından yararlanılması mümkündür.
Kredi Çekmekte Zorlanan, Nakit İhtiyacı Olanlar İçin Duyuruldu: 6 Banka Taşıt İpotekli Kredi Verecek

Aracı ipotek göstererek kredi almak isteyenlere destek olan bankalar vardır. İpotek ve kefil gibi talepler banka tarafından oluşturulmaktadır. Bankanın kendini güven altına alması ve başvuru sahibinin ödemeyi yapacağının garantisi için ipotek talep edilebilmektedir. Taşıt ipotekli kredi almak isteyenler şu bankalara başvuru yapabilir:

-İş Bankası
-Türkiye Ekonomi Bankası
-Ziraat Bankası
-Halk Bankası
-Vakıflar Bankası
-Akbank
Aracılığı ile taşıt ipotekli kredi alınabilmektedir.

Araç İpotekli Kredi Başvuru Evrakları Nedir?

Araç ipotekli kredi başvuru belgeleri bankalara göre değişiklik gösterebilmektedir. Çoğunlukla tüm bankalar tarafından istenen ortak belgeler şu şekildedir:

*Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı
*İkametgah
*Ruhsat
*Gelir beyan belgesi
Bu belgeler ile araç ipotekli kredi almak için başvuru yapılabilmektedir. Taşıt ipotekli kredi almak için başvuru yapılan bankaya göre istenen evraklar artabilir.

Kredi Çekmekte Zorlanan, Nakit İhtiyacı Olanlar İçin Duyuruldu: 6 Banka Taşıt İpotekli Kredi Verecek

Taşıt İpotekli Kredi Alma Şartları Nelerdir?

Araç ipotekli kredi başvuru koşullarının başında kişinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması yer alır. Bunun yanı sıra her banka tarafından istenen ortak şartlardan biri de başvuru yapan kişinin 18 yaşını doldurmuş olmasıdır. Reşit olan bireyler taşıt ipotekli kredi almak için bankalara başvuru yapabilmektedir. İstenen diğer şartlar ise şu şekilde sıralanabilir:

Alınan kredi miktarı ile aracın ekspertiz raporunda belirtilen araç bedelinin dengeli olması
İpotek olarak gösterilen aracın başvuru sahibine ait olması
Başvuru yapan kişinin düzenli bir gelirinin olması ve bu gelirin kanıtlanabilmesi (maaş ve maaş bordrosu gibi)
İstenen şartlar arasında yer alır.

Araç İpotekli Kredi Alırken Kasko Yaptırılır Mı?

Araç kaskosu ipotekli kredi alırken bazı bankaların talep ettiği bir güvencedir. Araç ipotekli kredi almak isteyen kişiler bankanın belirlediği şartları sağlamalıdır. Birçok banka taşıt ipotekli kredi başvurusu yapan kişiden, ilgili aracın kaskolu olmasını talep etmektedir. Aracın zarar görmemesi ve ipotek için belirlenen değerinin düşmemesi için kasko yapılması şart olarak sunulabilmektedir.