Kredi ve kart borcu takibe düşenler, icralık borçları olanlara kabine sonrası Cumhurbaşkanı müjdesi geldi mi?

Milyonların beklediği kritik kabine toplantısı sona erdi. Kabine sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ulusa sesleniş konuşması ile takibe düşen kart borcu olan, icralık ve hacizlik olanlar ile kredi borcu olanlara ne müjdesi verdi?
Kredi ve kart borcu takibe düşenler, icralık borçları olanlara kabine sonrası Cumhurbaşkanı müjdesi geldi mi?

Borcu olan milyonlarca kişinin beklemiş olduğu Kabine Toplantısı bugün yapıldı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan kabine toplantısında pek çok önemli konu ele alınırken bunlar arasında hiç şüphesiz en çok merak edilenlerin başında kredi ve kredi kartı borcu olanlara, kredi kartı borcu takibe düşenlere yapılandırma, hacizlik ve icralık borcu olanlara ödeme kolaylığı ilk sırada yer alıyordu. 

Yine Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından satışa sunulacak olan 150 bin sosyal konut projesi 2022 için de detaylar merakla bekleniyordu. TOKİ'nin satışa sunacağı konut projeleri için fiyatlar ve başvuru tarihleri ile dar gelirli ailelere yönelik yeni sosyal yardım projeleri de beklenen konular arasında yer alıyordu. 

SON DAKİKA: KABİNEDEN KREDİ BORÇLARINA YAPILANDIRMA, KREDİ KARTI BORCU TAKİBE DÜŞENLERE AF, HACİZLİK VE İCRALIK OLANLARA BORÇ YAPILANDIRMASI ÇIKTI MI, HANGİ KARARLAR ALINDI?

Bugün 1 saat gecikmeli olarak 17:00'de başlayan kabine toplantısı yaklaşık 2,30 saat sürdü ve 19:30'da sona erdi. Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kameraların karşısına geçerek merak edilen borç yapılandırma açıklamasını yaptı. Hatırlanacağı üzere Adalet Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı arasında ortak çalışma grubu kurulmuş, borcu olan kişilere yönelik olarak sunulabilecek borç ödeme kolaylıkları üzerine formüller çalışmaya başlamıştı. 

 Kabine sonrası beklenen ulusa sesleniş konuşması başladı. İşte kredi ve kart borcu olanlara yapılandırma açıklaması ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1 Ağustos 2022 tarihli kabine toplantısı kararları... 

Kredi ve kart borcu takibe düşenler, icralık borçları olanlara kabine sonrası Cumhurbaşkanı müjdesi geldi mi?

1 AĞUSTOS 2022 PAZARTESİ TARİHLİ KABİNE TOPLANTISI KARARLARI! KREDİ VE KART BORCU OLANLARA, İCRALIK OLANLARA YAPILANDIRMA, BORÇ YAPILANDIRMASI MÜJDESİ GELDİ Mİ?

TOKİ'nin merakla beklenen projesi hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından merakla beklenen konuşmasını yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamasında "Devletin her türlü imkanını vatandaşlarımız için seferber etmeyi sürdürüyoruz. Yeni yılın ilk ayları ile beraber enflasyonun belirli bir düşüş trendine gireceğini umut ediyoruz. 

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini gerçekleştiriyoruz. İlk kez ev sahibi olacak vatandaşlarımızın yararlanacakları bu projenin hazırlıkları bitmek üzeredir. Vatandaşlarımızı kira öder gibi taksitlerle ev sahibi yapacağız. Amacımız salgın döneminde azalan konut arzını arttırarak hem inşaat sektörünü canlandırmak hem de insanımızın erişebileceği fiyatlarla ev sahibi olmasını sağlamaktır" diyerek sosyal konut müjdesi verdi. 

Ancak beklenen kredi, kredi kartı ve icralık borcu olanlara yönelik olarak beklenen müjde açıklaması gelmedi. Konu günlerdir gündemde bulunuyor ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bugün açıklanması bekleniyordu.