Krizin ağababası geliyor diyen Selçuk Geçer devalüasyon alarmı verdi seçim sonrası dolar tahmini yaptı

Enflasyon rakamlarında yaşanan yükseliş bir kere daha dolar kurunda yaşanan yükselişi desteklerken Kahramanmaraş depremi sonrası dolar kuru 19 TL seviyesini aşarak tarihi rekorunu kırmıştı. Dolar seçim sonrası ne olur sorusuna yanıt geldi.
Krizin ağababası geliyor diyen Selçuk Geçer devalüasyon alarmı verdi seçim sonrası dolar tahmini yaptı

Krizin ağababası geliyor diyen Selçuk Geçer devalüasyon alarmı verdi seçim sonrası dolar tahmini yaptı - Kahramanmaraş depremi ile Türk ekonomisi büyük bir şok yaşarken 45 binden fazla vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremde binlerce binada enkaz haline gelmişti. 

Depremin ekonomik etkileri, dış piyasalarda yaşanan gelişmeler ve yaklaşan seçimler sonrası için dolar kuru merak konusu olurken ünlü ekonomist Selçuk Geçer dudak uçuklatan dolar tahmini ile yine şaşırttı. Seçimden sonra dolar kuru ne olur, dolar 20 TL olur mu, yükselir mi, düşecek mi sorularına beklenen yanıt geldi. 

SEÇİMDEN SONRA DOLAR NE OLUR, SEÇİM DOLARI NASIL ETKİLER, YÜKSELİR Mİ, DÜŞER Mİ?

Ekonomist Selçuk Geçer dolar kuruna ilişkin son görüşlerini paylaştığı videosunda "FED'in artık faiz artırımı yapacağı artık kesinleşmiş gibi oldu. Çok büyük ihtimalle Amerika'da enflasyon bu şekilde yüksek gelmeye devam ettikçe FED faizleri arttırmaya devam edecek. Kendi fikrim 2023 yıl senesi sonunda da FED tarafından bir faiz indirimi beklemiyorum. 

Biz kuru bu seviyelerde tutmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Ama kırılma etkisinin şiddetini daha da arttırıyoruz bunu yaparak. Amerika'da mortgage faizleri yükseliyor konut fiyatları düşüyor. Bizde de tam tersi oluyor. Ev fiyatlarını yükseltmek için elimizden geleni yapıyoruz adeta. Birde depreme yakalandık ki 1 milyondan fazla insan göç ediyor ki bu da konut fiyatları yükseltiyor. Almanya'da da veriler bozuluyor enflasyon beklentilerin üzerinde çıkıyor. 

Yüzde 146 oranında kredi kartı harcamalarımız artmış durumda. Yani cepten değil borç alarak harcıyoruz. Aralık ayı itibari ile asgari ücret açıklandı, hem memura emekliye zam yapıldı. Ancak asgari ücret şimdiden açlık sınırın altında kaldı. Açlık sınırı asgari ücretin tam bin lira üzerinde kaldı. Sadece gıda harcamalarında bile asgari ücret ile bin lira açıktasınız demektir bu. Kulislerde konuşulan zamlar artık seçimden önce kesinleşmiş oldu. Seçimden önce ücretlere zam artık yapılacak. Türkiye büyüyor ama harcayarak büyüyor, insanlar fakirleşerek büyüyor. Türkiye'de kuru tutmak için her şey darmadağın edildi. Seçime kadar bu süreç böyle devam edecek. Ancak seçimden sonra dolar, euro, sterlinde büyük yıkımlar olacak. Bedelini vatandaş ödeyecek" diyerek seçimden sonra dolar kurunun yükseleceğini ifade etti. 

Selçuk Geçer dolar kurunun bugünkü gerçek değerinin 24 TL olduğunu ve seçimden sonra 40 TL olabileceğini ifade etti. 

NOT: Burada yer alan açıklamalar ekonomist Selçuk Geçer tarafından yapılan açıklamalardan derlenmiş olup, emlak365.com tarafından yatırım tavsiyesi verilmemiştir.