Kulislere asgari ücret bombası düştü! Yeni zam mı geliyor, asgari ücret kaç TL olacak?

Asgari ücret ile alakalı olarak yeni bir zam iddiası gündeme bomba gibi düştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kuzeni gazeteci Cengiz Er’in internet sitesinde asgari ücret için zam iddiasında bulunuldu. Asgari ücrete zam var mı, ne zaman zam yapılacak, kaç TL olacak?
Kulislere asgari ücret bombası düştü! Yeni zam mı geliyor, asgari ücret kaç TL olacak?

Türkiye’de yüksek enflasyondan dolayı vatandaşların alım gücündeki daralma yeni maaş zamlarını da beraberinde getiriyor. Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle Temmuz ayından itibaren geçerli olacak şekilde asgari ücrete zam yapılmış ve 5.500 TL’ye çıkarılmıştı. Ancak aradan sadece 1,5 ay gibi bir süre geçmesine rağmen asgari ücretliler yine bir geçim sıkıntısı içerisinde kaldılar. Bu da asgari ücret için yeni zam iddialarını daha da güçlendirdi.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ZAM ORANLARININ GERİSİNDE KALDI

Asgari ücrete yapılan ara zamda zam oranı yüzde 30 olarak belirlendi. Ancak enflasyon hesaplamasında bu zam dahi eriyip gitti. Memur ve emeklilere yapılan yüzde 42’lik zam ise asgari ücret zammının epey üstünü ifade ediyor. Asgari ücretlilerin bu kayıplarının telafisi için durum daha da ağırlaşmadan bir ara zam daha yapılacağı iddia edildi. Özellikle seçime aylar kala milyonlarca asgari ücretliyi memnun edecek bir zam kararı daha alınacağı kulislerde konuşulmaya başlandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN KUZENİNDEN ASGARİ ÜCRET ZAMMI İDDİASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kuzeni olan gazeteci Cengiz Er’in internet sitesinde de asgari ücret zammına dair bir kulis bilgisi paylaşıldı. Buna göre asgari ücrete yeni bir zam için Aralık ayı beklenmeyecek. Asgari ücretlilerin desteğini kaybetmek istemeyen hükümet Kazım ayında asgari ücrete bir zam daha yapacak. Bu yeni zamla beraber asgari ücret 5.500 TL’den 6.700 TL’ye yükselecek. Asgari ücrete Kasım ayında bu şekilde yaklaşık yüzde 20 zam yapılmış olacak.

ÇALIŞMA BAKANI ASGARİ ÜCRET ZAMMI İÇİN NE DEMİŞTİ?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin geçtiğimiz haftalarda asgari ücrete yapılacak olan zam hakkında konuşarak, “Yıl sonunda asgari ücret zammına dair karar verirken enflasyonu da dikkate alarak yeni bir düzenleme yapacağız. Varsa tüm kayıplar telafi edilecektir. Emekçilerimizi kesinlikle ezdirmeyeceğiz. Sermayenin emek düşmanlığı yapmasının her zaman karşısında olacağız.” demişti.