Kurban Bayramı Öncesi İhtiyaç Sahiplerine Ödeme Yapılacak! 223,7 Milyon Ek Kaynak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kurban Bayramı öncesinde ihtiyaç sahiplerinin temel gıda ihtiyaçlarını giderebilmeleri için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYD) 223,7 milyon lira ek kaynak aktarıldığını duyurdu.
Kurban Bayramı Öncesi İhtiyaç Sahiplerine Ödeme Yapılacak! 223,7 Milyon Ek Kaynak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kurban Bayramı öncesinde ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olacaklarını, bu kapsamda da bayramdan önce ailelerin temel gıda gereksinimlerini karşılayabilmesi için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) 223,7 milyon TL ek kaynak aktarıldığını duyurdu.

AYNİ VE NAKDİ DESTEK ÖDEMESİ YAPILACAK

SYDV'lere aktarılan kaynağın hızlı bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını vurgulayan Derya Yanık, ülke genelindeki tüm SYDV'ler aracılığıyla ihtiyaç sahibi olan ailelerin tespit edileceğini, bu ailelerin ihtiyaçlarının karşılanması için de ayni ve nakdi destek verileceğini belirtti.

Bakan Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere verilecek desteğe ilişkin “Dini bayramlarımız öncesinde ihtiyaç sahibi hanelerin temel gıda gereksinimlerini karşılayabilmesi için yardımda bulunuyoruz. Geçtiğimiz Ramazan ayı öncesinde vatandaşlarımızın gıda ihtiyaçlarının karşılanması için SYDV’lerimize 224 milyon TL kaynak aktarmıştık. Şimdi de Kurban Bayramı öncesinde ihtiyaç sahibi hanelerin temel gıda gereksinimlerini karşılayabilmesi için SYDV’lere yaklaşık 223,7 milyon TL ek kaynak aktardık.” açıklamasında bulundu.

Kurban Bayramı Öncesi İhtiyaç Sahiplerine Ödeme Yapılacak! 223,7 Milyon Ek Kaynak

HİÇBİR AYRIM GÖZETİLMİYOR

Sosyal yardımların hiçbir ayrım gözetilmeden yapıldığını söyleyen Bakan Yanık “Sosyal yardımlarımızı talep odaklıdan çıkarıp arz odaklı şekle dönüştürdük. Vatandaşlarımız artık bize gelmiyor, biz onlara ulaşıyoruz. Bunu da yaparken hiçbir ayrım gözetmiyoruz. 2002’ den bu yana ürettiğimiz sosyal refahı eşit bir biçimde dağıtmanın mücadelesini veriyoruz. Bu doğrultuda vatandaşlarımızın dönemsel ihtiyaçlarının karşılanması için sosyal yardımlarımızı ve desteklerimizi artırarak vatandaşlarımıza sunacağız.” ifadelerini kullandı.

Bakan Derya Yanık'ın açıklamalarının ardından ihtiyaç sahibi ailelere verilecek ayni ve nakdi yardım ödemelerinin 8 Temmuz 2022 Cuma gününe kadar tamamlanması bekleniyor.