Kurban Bayramı'nda Çalışanlar Ne Kadar Mesai Alacak? Bayram Mesaisi Hesaplama 2022

Kurban Bayramı'nda mesai yapan çalışanlar mesai ücreti alacak. Resmi tatillerde çalışacak çalışanlar fazla mesai ücretinin ne kadar olduğunu merak ediyor. Bayram mesai ücreti ne kadar? 2022 bayram mesaisi hesaplama.
Kurban Bayramı'nda Çalışanlar Ne Kadar Mesai Alacak? Bayram Mesaisi Hesaplama 2022

Kurban Bayramı'nda yaptıkları iş nedeniyle mesaiye kalan çalışanlara mesai ücreti ödenecek. Resmi tatillerde çalışanlar ne kadar mesai ücreti alacaklarını öğrenmek istiyor. Bayram mesai ücreti hesaplama nasıl yapılır, 2022 mesai ücreti ne kadar oldu sorularının yanıtları araştırılıyor.2022 Kurban Bayramı için hesaplama işlemleri arife günü de dahil olmak üzere 4 buçuk gün olarak hesaplanacak. 9 Temmuz-12 Temmuz 2022 tarihleri arasında idrak edilecek Kurban Bayramı için mesai ücretleri çalışma sürelerine göre farklı şekillerde hesaplanacak.

2022 BAYRAM MESAİ ÜCRETİ HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Kurban Bayramı arife günü dahil olmak üzere 4 buçuk gün. Bu yıl bayram cumartesi gününden başladı. 30 gün çalışan birinin temmuz ayında maaşını 30 gün yerine 34,5 gün olarak alması gerekiyor. İşçilerin alacağı ücreti günlük %100 artırılmış olarak alması gerekiyor. Bayram mesaisi hesaplamak için net maaş 30 gün ile bölünür ve 2 ile çarpılır. Asgari ücretle çalışan bir işçi, bayramda bir gün için 366 TL mesai ücreti alır.

Kurban Bayramı'nda Çalışanlar Ne Kadar Mesai Alacak? Bayram Mesaisi Hesaplama 2022

Çalışanın aylık olarak aldığı maaşın saatlik tutarı hesaplanır. Çıkan rakamın 1 aylık maaşın 225 saate bölünmesi ile saat hesaplaması yapılır. Fazla mesai ücreti hesaplaması için ücretin %50 zamlı hali belirlenir. Bunun için de bulunan tutarın 1,5 ile çarpılması gerekir.

2022 FAZLA MESAİ ÜCRETİ HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Her bir fazla saat çalışma için işverenin işçiye çalışma ücreti vermesi gerekir. Normal çalışma ücretinin saat başına düşen miktarının %50'si fazla mesai ücreti olarak verilir. Fazla çalışma saatinin 1 saati geçmesi durumunda fazla mesai de fazla gerçekleştirilmiş olur. 1 saati geçen durumlarda, normalde çalışma ücretimim saat başına düşen miktarı %25 yükseltilerek fazla mesai ücreti ödenir.