Kurbanlık fiyatları belli oldu! 2023 küçükbaş ve büyükbaş kurban fiyatları kaç TL?

Kurban Bayramı’na yaklaşık bir aylık bir süre kaldı. Kurban kesecek olanlar hazırlıklarını yapmaya başlarken 2023 kurbanlık fiyatları merak ediliyor. Büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları bu yıl ne kadar oldu?
Kurbanlık fiyatları belli oldu! 2023 küçükbaş ve büyükbaş kurban fiyatları kaç TL?

Türkiye’de vatandaşların bir kısmı Kurban Bayramı hazırlıklarına başladılar. Kurban Bayramı’nda ibadetlerini yapacak olan imkanı elverişli vatandaşlar ne kadarlık bir bütçeye ihtiyaçları olduğuna dair araştırmaya başladılar. 2023 kurbanlık fiyatları belli olurken geçtiğimiz yıla kıyasla bu yıl ciddi bir fiyat artışı olduğu görülüyor. Kurban kesecek olan vatandaşların büyükbaş veya küçükbaş tercihlerine göre fiyatlar da değişiyor. Kurbanlık fiyatlarında son durum ne, fiyatlar ne kadar oldu?

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı’nın ne zaman olduğu vatandaşlarca merak ediliyor. Buna göre Kurban Bayramı 29 Haziran’da başlayacak ve 4 gün sürecek. Bu 4 gün boyunca Türkiye’de resmi tatil ilan edilecek. Durumu elverişli olan vatandaşlar 4 gün boyunca kurban kesebilecekler. Türkiye’nin 81 ilinde de kurban kesiminin yapılabilmesi için belediyelerce özel bir alan oluşturulacak.

KURBANLIKLAR PAZARA İNİYOR!

Hayvancılık yapan vatandaşlar Kurban Bayramı için kurbanlıkları pazara indirmek için son hazırlıklarını yapıyorlar. Özellikle hayvancılığın yaygın olarak yapıldığı Doğu Anadolu Bölgesi’nden İstanbul, Ankara, İzmir büyük büyük kentlere kurbanlık sevkiyatı yapılacak. Bu kurbanlıklar veteriner kontrolünden geçtikten sonra kurban pazarlarında satışa çıkarılabilecek. Vatandaşlar bulundukları illerde kurulacak olan kurban pazarlarından kurbanlıklarını satıcılarla pazarlık yaparak alabilecekler.

KURBANLIK FİYATLARINDA MALİYET BASKISI

Son bir yıl içerisinde Türkiye’de hayvancılık oldukça maliyetli bir iş haline geldi. Artan yem fiyatları ile beraber hem süt üretimi hem de et üretimi sıkıntısı yaşanıyor. Bu sıkıntıdan dolayı çok sayıda hayvancı süt hayvanlarını dahi kesime vermek zorunda kalıyorlar. Bu maliyet baskısı ile bu yıl kurbanlık fiyatlarında artışlar olması bekleniyor. Hayvancılık sektörünün uzmanlarına göre bu yılın kurbanlık fiyatları ile geçen yılın kurbanlık fiyatlarında yüzde 100’ün üzerinden fiyat artışları olabilecek.

BÜYÜKBAŞ VE KÜÇÜKBAŞ KURBANLIK FİYATLARI 2023!

Büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları ile alakalı olarak yılın ilk bilgileri de geldi. Buna göre büyükbaş kurbanlıkların fiyatları 75.000 TL’den başlayacak ve vatandaşlar 7 hisse ile bu kurbanlıkları kesebilecekler. Daha yapılı ve ağır büyükbaş hayvanların fiyatlarının 150.000 TL’ye kadar çıkabileceği bildirildi. 75.000 TL’lik kurbanlıkların kurban pazarında bulmak da ayrı bir sorun olacaktır. Büyükbaş kurbanlıkların ortalama fiyatı 100.000 TL olması bekleniyor.

Küçükbaş kurbanlıkların fiyatlarının da ne kadar olduğu belirtildi. Güncel fiyatlara göre en cılız küçükbaş kurbanlığın fiyatı 8.500 TL olacak. Yine kiloya bağlı olarak küçükbaş kurbanlıkların fiyatları 15.000 TL’ye kadar çıkabilecek.

Öte yandan fiyatlar il bazında da değişebilecek. Büyük kentlerde fiyatlar daha yüksek olurken Anadolu’da hayvancılık yapılabilen kentlerde fiyatlar daha düşük olacak.