Küresel uzmanlar tahminlerini değiştirdiler! Bu hafta altın fiyatları bu seviyeleri görecek!

Altın piyasasındaki fiyat savrulması altın yatırımcısını kara kara düşündürüyor. Dünyaca ünlü altın piyasası uzmanları yeni haftada ne bekliyorlar? Altın fiyatları bu hafta nasıl hareket edecek? Ons ve gram altın hangi fiyat seviyelerini görecekler?
Küresel uzmanlar tahminlerini değiştirdiler! Bu hafta altın fiyatları bu seviyeleri görecek!

Altın piyasasında yaşanan fiyatlama dünyadaki altın yatırımcılarının büyük kayıplarla karşılaşmalarına neden oldu. FED’in faiz kararının öncesinde ve sonrasında savrulan altın piyasasında ons altının fiyatı 1.644 Dolar seviyesine kadar düştü. Yeni bir hafta başlarken ise altın fiyatlarının ne kadar olacağı büyük bir merak konusu oluyor. Altın fiyatlarında bu hafta hangi seviyeler görülecek? Dünyaca ünlü altın piyasası uzmanları bu soruya yanıt verdiler.

ONS ALTIN 1.600 DOLARA DOĞRU GEVŞEYEBİLİR

Altın piyasasına hakimiyeti ile bilinen TD Securities Küresel Emtia Piyasaları Stratejisi Başkanı Bart Melek bir değerlendirme yaparak, “Piyasaların faiz oranlarına dair tahminlerinde önemli artışlar görüyoruz. Geçtiğimiz ay ile karşılaştırma yaptığımızda ciddi fark var. FED agresif politikasını sürdürdükçe piyasa ona ayak uyduruyor. Reel faizlerin yükselmesi altın piyasasını baskılıyor. Altın piyasasından sermayenin uzaklaşması ile sonuçlanan bir süreçten geçiyor olabiliriz. Ons altında 1.600 dolar seviyesine doğru gevşemelere şaşırmam.” dedi.

DOLAR ZİRVEYİ GÖRMEDEN ALTIN FİYATLARI YÜKSELMEZ

Doların güçlenmesine dikkat çeken OANDA Kıdemli Piyasa Analisti Edward Moya, “Dolar rallisinin zirve yapmadığını görüyoruz. Dolar güç kazanıyor ama tepe noktasına bir türlü ulaşamıyor. Altın açısından rahatsız edici bir piyasa var. FED enflasyonun gerçekten düştüğüne inanana kadar faiz artırımlarını sürdürecek. Ekonomi zayıflıyor ama doların güçlenmesi ile fark edilmiyor. Bunu fark ettiğimizde ise dolar zirve noktasına ulaşmış olacak. Onsan sonra altın dönemi başlayacak. O nokta gelene kadar ons altın aşağıda 1.550 Dolar ve yukarıda ise 1.700 Dolar aralığında dolaşır.” ifadelerini kullandı.

1.600 DOLAR AŞAĞI YÖNLÜ KIRILIRSA 1.540 DOLARA KADAR YOL VAR

Altın piyasasında kritik seviyeleri açıklayan analist Michael Larkin, “Altın piyasası için bir iştah artışına ihtiyaç var. Bunun için de piyasaların doygunluğa ulaşması bekleniyor. Hisse senetleri ne zaman cazip olmaktan çıkarsa altın fiyatları o zaman yükselir. Bu süreçte ons altında fiyat gerilemeleri görürüz. 1.600 dolar kırılırsa altın piyasasında alıcılar ortaya çıkar. Bu alımlarla beraber fiyatlar biraz toparlanır ama kalıcı olmaz. Ardından yine düşüşler gelir. 1.540 Dolar seviyesine kadar yolu var. Bunun aşağısına sarkan bir ons altın görmeyiz.” şeklinde konuştu.

ONS ALTINDA EN KÖTÜ SENARYO 1.200 DOLAR!

Altın piyasasının önemli bir diğer analisti Christopher Lewis ise, “Altın piyasası için bugün ons altında 1.500 dolar hedefi iyi bir başlangıç olacaktır. Altın şu anda satış baskısı görüyor ve fiyatı da bu baskı ile geriliyor. En kötü senaryo 1.200 dolar noktasına işaret ediyor. Bu da dünyada altın yatırımcılarının bir çoğunun iflas bayrağını çekmesi anlamına gelir. Ancak bu kötü senaryo. Altın bir yerden sonra muhteşem bir geri dönüş yapacaktır.” dedi.

NOT: Burada yer alan tüm bilgi ve değerlendirmeler yatırım kapsamında olmayıp yalnızca bilgilendirmek amacıyla haberleştirilmiştir. Emlak365 herhangi bir şekilde yatırım önerisi vermez. Bu haberimizde de yatırım tavsiyesi verilmemiştir.