Kuyumcular 2023 öncesi son tahminlerini açıkladı dövizini bozduran altın almaya koştu

FED bir kere daha altında esen rüzgarı fırtınaya dönüşmeden keserken gözler 2023 altın fiyatları tahmini ve beklentilerine çevrilmişti. Kuyumculardan son dakika yeni altın tahmini ve altın fiyatları yorumu yaptı. işte altında yeni yıl sonu tahmini!
Kuyumcular 2023 öncesi son tahminlerini açıkladı dövizini bozduran altın almaya koştu

ABD Merkez Bankası FED bir kere daha altında yaşanan rallinin önünü faiz kararı ile kesmeyi başarırken kuyumculardan yeni altın tahmini açıklaması geldi. 2022 senesinin son faiz kararı ile beraber bir kere daha altına FED tırpanı vurulurken kuyumcular ise altının hala gidecek yeri olduğunu ve en güvenilir yatırım aracı olduğunu iddia ettiler. 

Enflasyon rüzgarını arkasına alan altın fiyatları rekora koşmuş, uluslararası piyasada ons altında yaşanan yükselişi ve iç piyasadaki dolar kurundaki artışı kendisine destek bulan gram altın rekor üzerine rekor kırmıştı. Gram altının fiyatı 1.086 TL seviyesini görerek tüm zamanların rekorunu kırmıştı. Sonrasında FED bir kere daha devreye girmiş ve altında yükseliş serisi yine FED engeline takılmıştı. 

KUYUMCULARIN ALTIN TAHMİNİ: 2023 YILINDA ALTIN FİYATLARI NE OLUR?

Altın fiyatlarında yaşanan yükseliş ile gram altında 1.086 TL seviyesi ile kırılan rekor yerini bir kere daha FED nedeni ile düşüşe bırakmıştı. Amerikan Merkez Bankası FED tarafından yapılan açıklamaların ardından düşüş gösteren gram altın bugünü ise 1.071 TL seviyesinden kapatırken çeyrek altının fiyatı ise 1.781 TL olmuştu. 

Yaşanan süreci değerlendiren kuyumcu esnafı Mustafa Aslan yeni yılda altın için hala alım tavsiyesi gördüklerini belirterek altında yaşanan her düşüşün aslında bir alım fırsatı olduğunu dile getirdi. Aslan “Altın önümüzdeki yıllarda benim şahsi kanaatime göre, mevcut fiyatlardan daha çok yukarı gideceğini düşünüyorum. Çünkü dünya olumsuz bir şekilde seyrediyor. Tüm bunlarla birlikte yağış ve kuraklık da seyrediyor. İnşallah bereketli bir yıl olur ama benim hemşerilerime ve müşterilerime tavsiyem her düşüşte altını değerlendirmeyi düşünmelerini tavsiye ediyorum" dedi.

 SEÇİMLERDEN SONRA DOLAR VE ALTIN NE OLUR?

Aslan "Seçimden sonra altın fiyatları ne olur?" sorusuna da yanıt vererek "Önümüzdeki seçim döneminden dolayı sanki dövizin biraz daha frenleneceğini, altının ise bir merkez bankasının olmaması sebebiyle dövize nispeten daha da yükseleceğini tahmin ediyorum” diyerek seçim sonrasında dövizin frenleneceğini, altının ise yükseleceğini iddia etti. 

NOT: Burada yer alan bilgiler yatırım tavsiyesi olmayıp, emlak365.com tarafından haberde ismi geçen kişiler tarafından yapılan açıklamalardan derlenmiştir.