Kuyumcular arasında kulaktan kulağa fısıldanan 2023 yıl sonu gram ve çeyrek altın fiyatı tahmini o tarihte 2 bin TL olacak!

Altın fiyatlarında uzun süredir beklenen yükseliş güvercin FED mesajları ile baskının kırılması sonrasında başlamıştı. Büyük bir hızla bin TL barajını aşan altın 1.100 TL seviyesine doğru ilerlemeye başlamıştı. Kuyumcuların 2023 yıl sonu çeyrek altın ve gram altının fiyat tahmini geldi!
Kuyumcular arasında kulaktan kulağa fısıldanan 2023 yıl sonu gram ve çeyrek altın fiyatı tahmini o tarihte 2 bin TL olacak!

2021 senesinde kırdığı rekorlar ile yatırımcısına son derece parlak bir yıl geçirten altın yıl sonunda ise düşüşe geçmiş ve kayıp vermeye başlamıştı. 2022 senesinde de dalgalı olarak seyreden altın fiyatları yakaladığı her yükseliş serisinde ABD Merkez Bankası FED engeline takılmıştı. Özellikle de yılbaşında yaşadığı kayıp ile panik yaratan altın fiyatları FED'in güvercin mesajları ile yükselişe geçti. 

Altın fiyatlarının kalbinin attığı Kapalıçarşı esnafı yılbaşına sayılı günler kala 2022 yıl sonu altın fiyatları tahminini açıklarken gram altın ve çeyrek altının fiyatı için rakamlar belli oldu. Gerek elinde altını olanlar, gerek altın borcu bulunanlar gerekse de altına yatırım yapmak isteyen kişiler 2023 yılı altın fiyatı tahmini ve yıl sonu altın beklentisi hakkında araştırma yapmaya başlamışlardı. 

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM NE, GRAM VE ÇEYREK ALTININ FİYATI BUGÜN NE KADAR?

ABD Merkez Bankası FED Başkanı Powell tarafından yapılan güvercin açıklamalar sonrasında altın fiyatlarında adeta şahlanma yaşanmış ve sert yükseliş kendisini göstermişti. Dün Türkiye'de açıklanan enflasyon rakamlarının ardından gram altının fiyatı bin 84 TL seviyesini görerek tüm zamanların rekorunu kırmıştı.

Kuyumcular arasında kulaktan kulağa fısıldanan 2023 yıl sonu gram ve çeyrek altın fiyatı tahmini o tarihte 2 bin TL olacak!

Yaşanan dalgalanmanın ardından dış piyasada ons altının fiyatı 1.778,95 dolar seviyesinden işlem görmeye devam ederken gram altının fiyatı 1.066 TL ve çeyrek altının fiyatı ise 1.766 TL seviyesinden işlem görüyor. Altın fiyatlarında yön merak konusu olurken kuyumcular yıl sonu tahminlerini açıkladı. 

KUYUMCULARIN 2023 YILI VE YIL SONU ALTIN FİYATLARI TAHMİNİ YIL SONUNDA GRAM VE ÇEYREK ALTIN KAÇ TL OLUR?

Altın fiyatları füze gibi yükselirken kuyumcular da 2022 yıl sonunda gram ve çeyrek altının fiyatı hakkında tahminlerini yenilediler. 2021 yıl sonunda gram altının 750 TL olduğunu hatırlatan kuyumcu Bayram Erdoğan ons altının yeniden 2 bin dolara çıkması durumunda rekor beklediklerini belirterek "2023 yılının ilk çeyreğinde ons fiyatının 2 binlere kadar çıkacağı bekleniyor. Çünkü dünyadaki bu tedarik krizleri, savaşlar bu yönde işarette bulunuyor. Dolayısı ile altın yine güvenilir liman.

Eğer 2023 yılı içerisinde ons fiyatımız 2 bin 50 seviyelerine kadar ulaşırsa gram altın bin 250 ile bin 300 TL bandına gelecek. Buradan da çeyrek altını 2 bin ile 2 bin 50 TL çevresinde görmemiz mümkün" diyerek 2023 gram altın tahmini için 1.250 - 1.300 TL bandını, çeyrek altın fiyatı beklentisi için ise 2 bin - 2 bin 50 TL aralığını verdi.

NOT: Burada yer alan rakamlar ismi geçen kişiler tarafından yapılan açıklamalardan derlenmiş olup emlak365.com tarafından yatırım tavsiyesi verilmemiştir.