Kuyumculardan çılgın tahmin! Ons altın 2.350 dolar, gram altın 1.950 TL!

Altın yatırımı yapanlar ve yapmak isteyenler bundan sonraki süreçte altın fiyatlarının ne şekilde hareket edeceğine dair uzman görüşlerini merak ediyorlar. Altın fiyatlarında hangi seviyeler görülecek? Altın piyasasının nabzını tutan kuyumcular gram altın fiyat tahminlerini açıkladılar.
Kuyumculardan çılgın tahmin! Ons altın 2.350 dolar, gram altın 1.950 TL!

Altın yatırımcılarının son dönemlerde altın fiyatlarındaki hareketlerden dolayı adeta başları dönüyor. Fiyatlarda yükselişler ve düşüşler bir arada yaşanırken henüz net bir yön çizilmiş değil. Bazı öncü verilerle fiyatlar hakkında bir çıkarım yapılsa da sürpriz gelişmeler yaşanabiliyor. Bu durum da fiyatları etkileyerek kazançları sınırlayabiliyor. 

FED BASKILIYOR!

Altın piyasasının FED tarafından baskılandığını artık herkes biliyor. Faiz artırımları ile altın piyasasını etkileyen FED tam bir kriz içerisinde kendisini buldu. Doları değerlendirmek için faiz artırımları yapan FED ülkede bankacılık krizine neden oldu. Şimdi ise faiz artırımlarının duracağına dair açıklamalar yapılmaya başlandı. Tüm bu gelişmeler açıklamalar altın piyasası için tamamen pozitif bir etki ortaya koyuyor. Ancak Haziran ayında FED toplantısına kadar altın piyasasında sert bir yükseliş beklenmiyor. 

GRAM ALTINDA 1.950 TL HEDEFİ!

Altın piyasasının nabzını tutan kuyumculardan altın fiyatlarına dair yeni değerlendirmeler geldi. Kapalıçarşı kuyumcularından olan Muhitten Şentürk bir yorumda bulunarak, "Altın için son iki aydır çok yoğun bir talep alıyoruz. İnsanlar altın fiyatlarının yükseleceğine inanmışlar ve yatırımlarını bu yöne kaydırıyorlar. Her yıl düğün mevsimi başladığında altın fiyatları yükselir. Bu yıl da Haziran ayında fiyat yükselişleri başlar. Bunun küresel etkileri de var. Tüm bunlar neticesinde gram altında yıl sonuna kadar 1.950 TL seviyesinin görüleceğini düşünüyorum. Kuyumcu fiyatı hakkında konuşuyorum. İşlem yapılamayan ekran fiyatlarına vatandaşlarımız bakmasınlar. O fiyatların bir geçerliliği yok." dedi.

ONS ALTIN UÇACAK! 

Altın piyasasının prangalarından kurtulacağını söyleyen kuyumcu Ender Balsoy ise yaptığı değerlendirmede, "Son iki yıl içerisinde altın değer kazandı ve yatırımcısına da kazandırdı ama bu kazançlar sınırlı kaldı. Altın yatırımcısı zarar etmedi ama olması gereken fiyat yükselişleri de olmadı. Bunun baş sorumlusu ise FED'dir. Faiz artırıp piyasa ile oynadılar. Şimdi bu yapılan faiz artırımlarının bedelini ödemeye başladılar. Artık daha fazla faiz artıramazlar. Bu da altın piyasasının prangalardan kurtulması demek. Geçmişte elde edilemeyen kazançları altın geri alacak ve bunun üzerine bu yılın kazançları da eklenecek. 2023 yılının geri kalan bölümünde ons altın 2.350 dolar seviyesindeki hedefe doğru hareket edecektir." şeklinde konuştu. 

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.