Kuyumculardan gram altın fiyatı tahmini! Bu tarihte 1.450 TL olacak!

Altın piyasasındaki fiyat hareketleri altın yatırımı yapanların altın fiyat tahminlerine olan ilgisini yükseltti. Altının nabzını tutan kuyumcular ise altın fiyat tahminlerini açıkladılar.
Kuyumculardan gram altın fiyatı tahmini! Bu tarihte 1.450 TL olacak!

Altın piyasasında yükseliş hareketleri yatırımcısına moral oldu. Altın fiyatlarının yükselişinin süreceğine dair oluşan beklenti ise bundan sonra görülebilecek seviyelerin daha da fazla merak edilmesine neden oluyor. Bu durumda ise altın fiyat tahminleri ilgiyle takip ediliyor. Altın piyasasının nabzını tutan kuyumcular altın fiyat tahminlerini açıkladılar.

GRAM ALTIN TAHMİNİ!

Altın piyasasında son durumu açıklayan Kapalıçarşı kuyumcularından Erdoğan Nebi, “2022 yılında altın yatırımcısı zarar etmedi ama belki bekledikleri kazançları yakalayamamış olabilirler. Ancak 2023 yılı öyle olmayacak. Altın piyasasının önündeki tüm engeller teker teker devre dışı kalıyor. Dünyada altına doğru bir yönelme var. Bu da altın fiyatlarının yükselişini destekliyor. Bunu biz de görebiliyoruz. Müşterilerimiz çoğunlukla altın bozdurmak için değil altın almak için geliyorlar. Bu da altına olan güvenin tesis edildiğini gösteriyor.

Altın fiyatlarının yükselişi çok olağanüstü gelişmeler yaşanmaması durumunda kesindir diyebiliriz. Ancak yıl içerisinde dönem dönem dalgalanmalar olabilir. Ons altın 2.500 dolar hedefi var. Bunun gram altına yansıması 1.600 TL ile 1.700 TL arasında olur. Ancak 6 aylık süreçte gram altının 1.400 TL’yi görmesini bekliyoruz. Bu gerçekleştiğinde altın yatırımcısı çok ciddi kazançlara erişebilecektir.” dedi.

250 TL KAZANÇ!

Altın piyasasında bundan sonra rekorlar kırıldığının sık sık gündeme geleceğini söyleyen bir başka kuyumcu esnafı Emin Şenlik, “Gram altında rekor üstüne rekor kırılıyor. Bu beklenmedik bir gelişme değildi. Bundan sonra yıl sonuna kadar sürekli altın fiyatlarında rekorları konuşacağız. Altına yatırım yapan kaybetmez. Geçtiğimiz yıl FED baskısıyla altın için biraz negatif bir durum oldu. Ancak geçen yıl altın yatırımı yapan yine kaybetmedi. Hatta dolardan daha fazla getirisi oldu.

Altın fiyatlarına dair bazı beklentilerimiz var. Dolar kurunun gram altın fiyatını artıracak bir özelliği olmayacak gibi görünüyor. Ons altındaki yükselişler gram altını yukarıya çekecektir. Bu da ilk etapta 250 TL’lik bir kazanç hedefi ile hareket edecek diyebiliriz. Haziran ayının sonuna kadar gram altında 1.450 TL’yi göreceğimizi düşünüyorum. Sonrasında ise üstüne koya koya gider.” ifadelerini kullandı.

Not: Haberimizde yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Burada kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.