KYK beslenme yardımı değişti! Öğrencilere verilecek yeni yardım tutarını Cumhurbaşkanı açıkladı!

Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üniversite öğrencileri için de güzel bir haber verdi. KYK yurtlarında kalan öğrencilerin aldıkları beslenme yardımlarında artış yapıldı. Öğrenciler günlük kaç TL beslenme yardımı alacaklar?
KYK beslenme yardımı değişti! Öğrencilere verilecek yeni yardım tutarını Cumhurbaşkanı açıkladı!

Üniversite öğrencilerinin yaşadıkları maddi imkansızlıklara kabine toplantısında neşter vuruldu. Bugün toplanan kabine toplantısından üniversite öğrencileri için güzel bir karar çıktı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan üniversite öğrencilerine yapılan beslenme yardımının miktarı artırıldı. Artık üniversite öğrencileri çok daha fazla beslenme yardımı alma imkanı bulacaklar. Bu haberi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının hemen ardından açıkladı.

BESLENME YARDIMI KAÇ TL OLDU?

Beslenme yardımı ile alakalı alınan yeni kararı açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Üniversite öğrencilerimize bir müjde vermek istiyoruz. KYK yurtlarında kalan öğrencilerimiz var ve biz devlet olarak bu öğrencilerimize her gün beslenme yardımı yapıyoruz. Bu beslenme yarıdmını günlük 25 TL olarak ödüyorduk. Bunda bir güncelleme yapma kararı aldık. Artık KYK yurtlarında kalan her bir üniversite öğrencisi günlük 60 TL beslenme yardımı alacak. Aylık olarak bu şekilde 1.800 TL beslenme yardımı yapılmış olacak.” dedi.

BESLENME YARDIMI NAKİT Mİ ÖDENİYOR?

KYK yurtlarında kalan öğrencilere verilen beslenme yardımı için ödemenin nasıl yapıldığı merak ediliyor. Genellikle bu konuda nakit dışı bir sistem uygulanıyor. Yurtlarda yemekhane, kantin gibi bölümlerde kullanılabilecek şekilde öğrencilere günlük bakiye açılıyor. Bu özel bir fiş ile de olabilir, bir karta yükleme de yapılabilir. Bu konuda öğrencinin kaldığı yurdun özelliklerine göre değişebiliyor.

BESLENME YARDIMINI KİMLER ALABİLİR?

KYK yurtlarında kalan üniversite öğrencilerinin tamamı beslenme yardımı alma hakkına sahiptirler. Bu beslenme yardımları yurt müdürlükleri tarafından öğrencilere kullandırılıyor. Her öğrenci bu imkandan yararlanıyor. Öğrenciler 250 TL ile 450 TL arasında değişen yurt ücretlerini ödedikten sonra bunun kat kat karşılığını beslenme yardımı olarak alabiliyorlar.