Lise Mezunu Çalışan ve Emekli Hizmetli Maaşı Sosyal Medyayı Salladı! Temmuz Zammı Sonrası 10.855 TL Maaş Alacaklar

Temmuz maaş zammı sonrası çalışanların alacakları maaş tutarları baştan hesaplanırken sosyal medyada lise muzunu hizmetli maaşı büyük yankı uyandırdı. Son dönemde bekçi maaşı, öğretmen ve doktor maaşı karşılaştırmalarına hizmetli maaşı da eklendi.
Lise Mezunu Çalışan ve Emekli Hizmetli Maaşı Sosyal Medyayı Salladı! Temmuz Zammı Sonrası 10.855 TL Maaş Alacaklar

Memur, emekli maaş zammı ve asgari ücrete ara enflasyon zammı sonrasında tüm çalışanların maaşları Temmuz ayında baştan hesaplandı. Yapılan hesaplama sonrasında kamuoyunda öğretmen, doktor, bekçi maaşı karşılaştırması büyük yankı uyandırırken bu hesaplamaya son olarak hizmetli maaşı da eklendi. 

Sosyal medyada yapılan paylaşımlar ile lise mezunu olan bir hizmetlinin çalışırken aldığı maaş, emekli maaşı ve emekli ikramiyesi büyük yankı uyandırdı. Kamuda mesleklere, pozisyona ve çalışılan yıla göre maaş hesaplaması yapılırken meslekler arasında oluşan büyük rakam farkları her zamdan sonra tartışma konusu olmaya devam ediyor. 

HİZMETLİ EMEKLİ MAAŞI TEMMUZ 2022 ZAMMI İLE NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

4 senelik üniversite mezunu olduktan sonra kamuda hizmetli kadrosu olarak istihdam edilen kişilere ödenen maaş 25 yıllık çalışma süresinin ardından 5 bin 952,81 TL olarak hesaplanırken emekli ikramiyesi ödemesi olarak ta bu kişilere 190 bin 795 liralık para yatırılmaktadır. 25 senelik lise mezunu hizmetli çalışan ise emekliye ayrılması durumunda aylık 5 bin 921,59 TL emekli maaşı alırken, hizmetli emekli ikramiyesi olarak ise 189 bin 794.53 liralık ikramiye ödemesi yapılmaktadır. 

HİZMETLİ ÇALIŞAN MAAŞI TEMMUZ 2022 ENFLASYON FARKI AMMI SONRASI KAÇ TL OLDU?

Hizmetli kadrosunda istihdam edilen kişilere lise mezunu olmaları durumunda 10 bin 855,72 liralık ödeme yapılırken üniversite mezunu hizmetli maaşı ise 10 bin 888 TL üzerinden ödenmektedir.