Maliye Bakanlığı karar aldı! Şubat maaşları erken yatacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından çok önemli bir genelge yayınlandı. Bu genelgeye göre deprem bölgesinde memur, işçi tüm personellerin maaşları erken yatacak.
Maliye Bakanlığı karar aldı! Şubat maaşları erken yatacak!

Türkiye yaşanan deprem felaketinin yaralarını sarmak için çalışmalara başladı. Önce enkaz altındaki vatandaşların çıkarılması için arama kurtarma çalışmaları başlatılırken şimdi de depremzede vatandaşların mağdur olmamaları için dört koldan gayret gösteriliyor. Bir yandan çeşitli yardımlar depremzedelere ulaştırılırken diğer taraftan da bazı özel uygulamalar yapılıyor.

NUREDDİN NEBATİ TALİMAT VERDİ!

Hazine ve Maliye Bakanlığı deprem bölgesinde bulunan memur, işçi gibi tüm personellerin 15 Şubat’ta ödenmesi gereken maaşlarının ödeme tarihlerini öne çekti. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından imzalanan genelge ile ilgili birime talimat verilerek maaşların ivedilikle ödenmesinin sağlanması istendi.

10 İLDE MEMUR, İŞÇİ TÜM MAAŞLAR ERKEN YATACAK!

Yayınlanan genelgeye göre Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde personel kanunlarına göre maaş alan herkese 15 şubat tarihinde ödenecek olan maaşları ivedilikle ödenecek. Açıklanan illerde çalışan sözleşmeli personeller, işçiler ve diğer personeller de aynı imkana sahip olacaklar ve onlara da maaş ödemeleri erkenden yapılacak.

BANKALAR PARALARI BEKLETMEYECEKLER!

Alınan kararda bulunan ayrıntılara göre ödenecek olan aylıklar yasal kesintiler yapılarak muhasebeleştirilecek. Ardından ise banka hesaplarına aktarılacak olan maaşların personellerin hesaplarına ivedilikle geçmesi de sağlanacak. Maaşlardan yapılan kesintiler önceki aylarda olduğu gibi yasal süresinde gönderilecek. Maaşların erken ödenmesi için ilgili tüm birimlerin bilgilendirilerek bir an önce işlemlerin gerçekleştirilmesi talimatı verildi.

Maliye Bakanlığı karar aldı! Şubat maaşları erken yatacak!

MAAŞLAR NE ZAMAN YATACAK?

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından alınan son karar ile beraber deprem felaketinin yaşandığı illerde kamudan maaş alan tüm personellerin Şubat ayı maaşları erken ödenecek. Maaşların hangi gün ödeneceğine dair bir açıklama yapılmadı. Ancak en geç yarın ilgili personellerin maaşlarının hesaplara yatması bekleniyor.