Memur emeklilerinin maaş farkı yattı mı, ne zaman yatacak? Emekli maaş farkı ödeme tarihleri

Milyonlarca emekli maaş farklarının hesaplarına yatırılacağı günü bekliyor. Memur emeklilerinin maaş farkı ne zaman yatacak araştırılıyor. İşte son gelişmeler.
Memur emeklilerinin maaş farkı yattı mı, ne zaman yatacak? Emekli maaş farkı ödeme tarihleri

Haziran ayı enflasyon rakamları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Buna göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 6 aylık enflasyon farkı ile maaşları yüzde 42,35 oranında arttı. Memur emeklilerinde ise artış oranı yüzde 41,69 olarak gerçekleşti. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, maaş ödemeleri zam açıklamasından sonra yapıldığı için maaşlarını zamlı olarak aldı. Ancak memur emeklilerinin maaşı ayın 1’inde ödendiği için maaşlarını zamsız aldılar.

Milyonlarca emekliye zam miktarı enflasyon farkı olarak ayrıca ödenecek. Emekliler, maaş farklarının ne zaman yatacağını merak ediyor.

Memur ve emekli maaşları ne kadar oldu?

İlk 6 aylık enflasyon farkının ortaya çıkması ardından emekli ve memur maaş zamları belli oldu. TÜİK tarafından haziran ayında enflasyonun yüzde 4.95 olduğu açıklandı. Buna göre enflasyon farkıyla birlikte, SSK ve BAĞ-KUR emekli maaşları yüzde 42,35, memur ve emekli memur aylıkları ise yüzde 41,69 oranında arttı.

Buna göre daha önce 3 bin 500 lira emekli maaşı alan bir SSK emeklisinin maaşı yaklaşık 5 bin liraya çıkarken, en düşük emekli maaşı ise 3 bin 500 lira oldu. Memur maaşlarında ise daha önce en düşük memur maaşı 6 bin lira idi. Enflasyon zammıyla birlikte en düşük memur maaşı da 9 bin liranın üzerine çıktı.

Emekli maaş farkları yattı mı, ne zaman yatacak?

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, memurların zamlı maaşlarının bayram öncesinde ödeneceğini duyurmuştu. Ancak emekli maaşlarına ilişkin bir açıklama yapmadı. Memurlar bayram öncesi zamlı maaşlarını alırken, SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise maaş günlerinde zamlı maaşlarını aldı.

Fakat memur emeklileri ise hâlâ maaş zamlarına kavuşmayı bekliyor. Memur emeklilerinin maaş farkları ne zaman yatacak henüz bir açıklama yapılmadı. Temmuz ayının son günlerinin yaklaşmasıyla birlikte yapılacak açıklama heyecanla bekleniyor.

Memur emeklilerinin enflasyon farkı ödeme tarihleri belli olduğunda haberimize ekleyeceğiz.