Memur ve emekli maaş zamlarında son durum! Uzman isim yeni maaşları tek tek hesapladı!

Memur ve emekli maaş zamları ile alakalı olarak yeni, hesaplamalar yapılmaya başlandı. Temmuz zammı yüzde kaç olacak, maaşlar ne kadar artacak?
Memur ve emekli maaş zamlarında son durum! Uzman isim yeni maaşları tek tek hesapladı!

Memurlar ve emekliler maaşlarının yükseleceği Temmuz ayını dört gözle beklemeye başladılar. Uygulanacak olan maaş zammının miktarı resmi olarak açıklanmasa da Cumhurbaşkanı Erdoğan 14 Mayıs seçimlerinden hemen önce bazı açıklamalar yapmıştı. O açıklamaya göre en düşük memur maaşı 11.848 TL’den 22.000 TL’ye yükseltilecek. Bu imkandan tüm memurlar ve memur emeklileri de yararlanacaklar. Ancak bu zammın resmileşmesi için kanun teklifine dönüşüp TBMM’de yasalaşması gerekiyor.

MEMUR MAAŞLAR YARI YARIYA YÜKSELECEK!

Memur maaş zamları ile alakalı olarak değerlendirme yapan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, “1 Temmuz tarihinden itibaren en düşük memur maaşı 22.000 TL olacak. Bu maaş yükselişi ile beraber tüm memurlar maaşlarına yüksek zam beklentisi içerisine girdiler. Bu yapılacak olan zam diğer memurlara da uygulandığında memur maaşlarında yüzde 45 oranında artış yapılmış olacak. Bu da maaşların hemen hemen yarı yarıya yükselmesi anlamına geliyor.” dedi.

MEMUR EMEKLİLERİ YÜKSEK ZAM ORANI ALACAKLAR

Emekli maaş zamları hakkında da bir değerlendirme yapan Özgür Kaya, “Emeklilerin maaş zammının hesaplanabilmesi için 3 Temmuz’da açıklanacak olan enflasyon rakamının belli olması gerekiyor. Bu yıl kademeli zam formülü uygulanacak en düşük emekli maaşı ile daha yüksek emekli maaşları arasında kapanan makas aralığı açılacak. En düşük memur emeklisi maaşı 7.901 TL’den Temmuz ayında 14.671 TL’ye çıkması bekleniyor. Emekli öğretmenlerin maaşları ise 11.833 TL’den 17.158 TL’ye yükselecek.” ifadelerini kullandı.

SSK VE BAĞKUR EMEKLİLERİ NE KADAR ZAM ALACAKLAR?

SSK ve Bağkur Emeklilerinin maaş zamlarına dair de konuşan Özgür Kaya, “SSK ve Bağkur emeklilerinin ayrı bir muameleye tabi tutulacağını düşünmüyorum. Memur emeklisi yüzde 45 maaş zammı alırken onlar da benzer oranlarda maaş zammı alacaklardır. En azından yüzde 49 oranında emekli maaş zammı açıklanmasını bekliyorum. Bu zam geçtiğimiz yıl yapılmıştı, bu yıl da yapılması sürpriz olmaz, bütçeyi de sarsmaz.” şeklinde konuştu.

Memur ve emekli maaş zammının belli olabilmesi için öncelikle Cumhurbaşkanlığı seçiminin sona ermesi ve ardından yeni kabinenin oluşması bekleniyor. Bu yeni kabine ile beraber ilgili bakanlıklar hızlı bir çalışma yaparak maaş zamlarına dair meraklı bekleyişi sonlandıracaklardır.