Memurlar için maaş zammı teklifi! En düşük memur maaşı 21.265 TL mi olacak?

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu memur maaşları hakkında açıklamalarda bulundu. Seçilmesi durumunda memur maaşlarına ne kadar zam yapılacağını açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediği rakam tüm memurları heyecanlandırdı.
Memurlar için maaş zammı teklifi! En düşük memur maaşı 21.265 TL mi olacak?

Memurların maaşlarına yapılacak olan Temmuz zamları ile alakalı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan son dönemlerde bazı açıklamalar yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan memurların maaşlarına Temmuz ayında normal maaş zammının yanında bir de refah payı zammı uygulanacağını söyledi. Ocak ayında da bu şekilde zam yapılmış ve memur maaş zammı yüzde 30 olmuştu. Temmuz ayında da yaklaşık olarak memur maaşlarına yüzde 30 zam uygulanması bekleniyor.

MEMURLAR İÇİN MAAŞ ZAMMI VAADİ!

Memurların maaş zamlarına dair sürpriz çıkış ise Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan geldi. Seçilmesi durumunda memur maaşlarına zam yapılacağını açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu bu zammın miktarını ise en düşük memur maaşı üzerinden belirtti. Buna göre Kemal Kılıçdaroğlu seçilirse en düşük memur maaşı asgari ücretin 2,5 katı olacak.

Memurlara seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, “Memurlar perişan edilmiştir. Açıkça söylemek gerekirse tarumar edilmiştir. Evleri, barkları viranedir. Borca sürüklenmişlerdir. Bu haksızlığa seyirci kalamam. Rakam insanıyım, rakama bakarım, kararı veririm. 2012 yılında en düşük memur maaşı, asgari ücretin 2,5 katıydı. Şu anda bu oran 1.4’lere kadar geriledi. İşte bu yüzden iktidara gelir gelmez, en düşük memur maaşını asgari ücretin 2,5 katına çıkaracağım. Yani bugünün tutarlarıyla söyleyecek olursam en düşük memur maaşı net 21 bin 265 lira seviyesinde olacak. Sevgili memur kardeşlerim, Bay Kemal hayatının 27,5 yılını devlette geçirdi. Memurlara baharı getirecek biri varsa inanın bana o da Bay Kemal’dir. Ha şunu da ekleyeyim, memurlarımızın tek sorunu maaş da değil. Birçok sorunla cebelleşiyor, boğuşuyorlar. Hepsini biliyorum.” dedi.

100 BİN POLİS, 100 BİN ÖĞRETMEN ALIMI!

Öğretmenler ile polisler hakkında da konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, “15 Mayıs’tan sonra 100 bin yeni polis alımı yapacağız. Aynı şekilde atama bekleyen 100 bin öğretmenimizi de öğrencileriyle buluşturacağız. Sözleşmeli öğretmen, ücretli öğretmen, kadrolu öğretmen gibi ayrımları da tamamen ortadan kaldıracağız. Tüm öğretmenler kadrolu olacaklar.” ifadelerini kullandı.