Memurlar için yeni zam formülü! Temmuz maaş zamları böyle hesaplanacak!

Memur maaşlarına yapılacak zam ile alakalı olarak yeni bir formül geliştirildiği bildirildi. En düşük memur maaşının nasıl 22.000 TL olacağı da ortaya çıkmış oldu. Memur maaşlarına Temmuz ayında ne kadar zam yapılacak?
Memurlar için yeni zam formülü! Temmuz maaş zamları böyle hesaplanacak!

Memurları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim sürecinde yaptığı bir açıklama oldukça heyecanlandırmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan en düşük memur maaşının Temmuz ayında net 22.000 TL olacağını açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından tüm memurlar en düşük memur maaşında olacağı gibi kendi maaşlarında da yüzde 80 ile yüzde 90 zam olacağını düşünmüştüler. Ancak işim aslı sonradan ortaya çıktı. Memurlara da tıpkı emeklilere yapılacağı söylenen kademeli zam formülü uygulanacak.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI ZAM HESAPLAMASI!

Kamu işçilerine uygulanan tarife en düşük memur maaşı için de uygulanacak. Öncelikle en düşük memur maaşı 15.000 TL’ye yükseltilecek. Bu yükseltilmiş maaşın üstüne zam yapılacak ve net 22.000 TL rakamına bu şekilde ulaşılacak. Bu kapsama giren memurların maaş zamları yaklaşık yüzde 45 olacak. Dolayısıyla enflasyon farkı ve diğer hesaplamalar bu memurlar için Temmuz zammında önemli olmayacak.

DİĞER MEMUR MAAŞLARI NE KADAR ZAMLANACAK?

En düşük memur maaşı kapsamında girmeyen memurların maaşlarında da kademeli bir zam uygulaması yapılacak. Net maaşı 15.000 TL ile 20.000 TL arasında olanlara yüzde 35, daha yüksek maaşı olanlara ise yüzde 30 oranında zam yapılacak. Bu şekilde Temmuz ayı memur maaş zamları da refah payı içinde olmak üzere uygulanacak. Bu memurlar için de enflasyon farkı önemli olmayacak. Refah payı enflasyonda dolayı kaybedilen zam rakamını telafi edebilecek.

15 TEMMUZ’A YETİŞECEK Mİ?

Memurların zamlı maaşlarını 15 Temmuz’da almaları için bazı yasal süreçlerin tamamlanması gerekiyor. Bu yasal süreçlerin tamamlanabilmesi için 5 Temmuz’da enflasyon rakamlarının belli olması gerekiyor. Ardından yasal düzenleme yapılıp Resmi Gazete’de yayımlanmalı. Bunun sonrasında Hazine ve Maliye Bakanlığı memur maaş zamlarına dair işlem yapabilecek.

Takvimin kısa olmasından dolayı ilk ay zamlı memur maaşlarının gecikmesi yüksek ihtimal olarak görülüyor. Memurlar zamlı alamayacakları Temmuz maaşlarının fark ödemelerini ay bitmeden ikinci bir ödeme ile alabilecekler. Bu konuda Hazine ve Maliye Bakanlığı günü geldiğinde açıklama yaparak tüm memurları bilgilendirecek.