Mercedes Benz Tofaş Şahin Renault Ford Toyota! Devletin kullanılmayan makam araçları 60 bin TL'ye satışta

Milli Emlak belediye, kamu kurum ve kuruluşları ile KİT'lere ait kullanılmayan 2.el araç modelleri için kelepir fiyatlarla satışa çıktı. Milli Emlak'tan araç satışı için yeni ilanlar yayımlandı.
Mercedes Benz Tofaş Şahin Renault Ford Toyota! Devletin kullanılmayan makam araçları 60 bin TL'ye satışta

Mercedes Benz Tofaş Şahin Renault Ford Toyota! Devletin kullanılmayan makam araçları 60 bin TL'ye satışta - Yükselen araç fiyatları nedeni ile vatandaşlar araba sahibi olmakta zorlanırken Milli Emlak belediyeler, kamu kurum ve kuruluşlarına ait olan kullanılmayan ikinci el araçları satışa çıkardı. 

Milli Emlak araç satışı 2023 ilanları peş peşe yayımlanırken bu ilanlardan biride Kocaeli Çevre, Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından yayımlandı. Aralarında Peugeot, Toyota, Fiat, Renault, Mercedes Benz, Ford ve Tofaş Şahin markalarına ilişkin çok sayıda aracın yer aldığı yeni ilanlar ile başvuru şartları açıklandı. 

MİLLİ EMLAK ARAÇ SATIŞI ŞUBAT 2023 İLANLARI! 

Ucuz araba satın almak isteyen kişiler için yayımlanan yeni ilanlar kapsamında satış fiyatı 25 bin liradan başlarken yayımlanan ilanda "Yukarıda e bilgileri verilen satışı yapılacak taşınırlar, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesine göre Açık Teklif Usulü ile belirtilen tahmini bedeller üzerinden, karşısında yazılı tarih ve saatte Kocaeli Valiliği Kompleksi Körfez Mahallesi Ankara Karayolu Cad. No: 129 İzmit/KOCAELİ adresinde bulunan Kocaeli Valiliği 1. Kat 4 No.lu Toplantı Salonunda toplanacak Komisyon huzurunda ihaleleri yapılacaktır" ifadelerine yer verildi. 

Mercedes Benz Tofaş Şahin Renault Ford Toyota! Devletin kullanılmayan makam araçları 60 bin TL'ye satışta

9 Mart 2023 tarihinde yapılacak olan ihale kapsamında 8 aracın satışı yapılırken 10 Mart 2023 tarihinde yapılacak olan ihalede ise 3 aracın satışı yapılacak. Araçlar için talep edilen en düşük satış fiyatı 25 bin TL olarak belirlenirken en yüksek aracın satış fiyatı ise 180 bin TL olarak ilanda yer aldı. 

 MİLLİ EMLAK'TAN NASIL ARABA ALINIR, ARAÇ SAHİBİ OLUNUR?

Milli Emlak araç satış ilanları Milli Emlak GOV TR resmi internet sitesi üzerinden taşınır mal ilanları arasında gösterilmekte olup ihaleye katılmak isteyenlerin;

a-1) Tedavüldeki Türk Parası,

2) Mevduat ve katılım bankalarının verecekleri süresiz teminat mektupları,

3) Hazine Müsteşarlığınca İhraç edilen Devlet İç borçlanma senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler (Nominal bedele faiz dahil edilerek ihraç edilmiş ise, bu işlemlerde anaparaya tekabül eden satış değerleri esas alınır.) Mevduat ve Katılım bankalarınca verilen teminat mektupları dışındaki teminatlar istekliler tarafından hizmet binamızdaki Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğüne yatırılması gerekmektedir. 

Bu şartları taşıyan kişiler ihaleye katılarak araba sahibi olma hakkı elde etmektedir.