Merkez Bankası Aralık ayı faiz kararı Euro, dolar kuru ve altın fiyatlarını nasıl etkiledi?

Merkez Bankası yılın son faiz kararını açıklarken TCMB politika faizi yüzde 9 seviyesinde sabit tutuldu. Alınan karar sonrasında dolar kuru ve altın fiyatlarından ilk tepki geldi.
Merkez Bankası Aralık ayı faiz kararı Euro, dolar kuru ve altın fiyatlarını nasıl etkiledi?

Piyasaların heyecanla beklemiş olduğu Merkez Bankası faiz kararı az önce açıklandı. Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu tarafından atılan imza ile kamuoyuna duyurulan politika faiz oranı kararı ile TCMB yılın son toplantısını pas geçti. Alınan karar ile en son Kasım ayında 150 baz puan faiz indirimi ile yüzde 9 seviyesine indirilen politika faiz oranı yine yüzde 9 olarak sabit tutulmuş oldu. 

Böylelikle Merkez Bankası dünyada yaşanan yükseliş trendine rağmen yılı tek haneli faiz oranı ile tamamlamış oldu. Alınan karar piyasalarda yankı uyandırırken dolar kuru ve altın fiyatlarından ilk tepkilerde gelmiş oldu. TCMB faiz kararı beklentiler ile doğru orantılı olarak açıklanmış olsa da dolar kuru ve altın fiyatlarında yükseliş yaşandığı görüldü. 

DOLAR VE EURO KURUNDA BUGÜN SON DURUM NE?

Dolar kurunda yaşanan dalgalanma yıl sonuna doğru daha da artarken gözler Merkez Bankası faiz kararına çevrilmişti. Yılın son faiz kararı ile açıklanan beklenti anketi sonuçları ile doğru orantılı olarak TCMB faiz oranını yüzde 9 seviyesinde sabit tutmuştu. 

Açıklanan karar sonrasında dolar kurundan beklenen ilk tepki gelmiş oldu. An itibari ile dolar kuru 18,6667 TL alış ve 18,6782 TL satış seviyesine ulaştı. Euro kuru ise 19,7379 TL alış ve 19.9279 TL satış seviyesine ulaştı. Sterlin ise değer kaybı ile 22,5587 TL seviyesine geldi. 

Merkez Bankası Aralık ayı faiz kararı Euro, dolar kuru ve altın fiyatlarını nasıl etkiledi?

22 ARALIK 2022 GRAM VE ÇEYREK ALTININ FİYATI NE KADAR OLDU?

Merkez Bankası tarafından açıklanan rakamların ardından gram altının fiyatı yükselişini sürdürmeye devam ederken gram altının satış fiyatı 1.089,60 TL seviyesine ulaşırken çeyrek altının fiyatı ise 1.805 TL oldu.