Merkez Bankası faiz kararı ne olur Bloomberg HT Ekim 2022 faiz anketi açıklandı

Merkez Bankası Ekim ayı faiz kararı için geri sayım başlarken faiz kararı ne olur? sorusuna ekonomistler yanıt verdi. Ekonomistlerin faiz beklentisi ne yönde?
Merkez Bankası faiz kararı ne olur Bloomberg HT Ekim 2022 faiz anketi açıklandı

Ekim ayının en önemli ekonomik verileri arasında yer alan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası TCMB faiz kararı Ekim 2022 raporu için geri sayım başladı. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu kritik Ekim ayı faiz kararı için Perşembe günü yani 20 Ekim 2022 günü toplanacak. 

Perşembe günü saat 14:00 itibari ile ise piyasanın beklemiş olduğu bu haftanın en önemli ekonomik verisi açıklanmış olacak. Son 2 toplantıda her toplantıda 100 baz puan olmak üzere toplamda 200 baz puan faiz indirimi yapan Merkez Bankası tarafından açıklanacak olan yeni faiz kararı da merak konusu olmuştu. 

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

TCMB Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu tarafından 20 Ekim 2022 Perşembe günü ilan edilecek olan faiz kararı için Reuters tarafından açıklanan beklenti anketi sonrasında bir yeni anket verisi de Bloomberg HT tarafından açıklandı. Bloomberg HT araştırma birimi tarafından hazırlanan anket verisine göre ekonomistlerin beklentisi yeni bir indirim olacağı yönünde gerçekleşti. 

Ankete katılan ekonomistlerin medyan faiz kararı beklentisi Merkez Bankası'nın bir kere daha 100 baz puanlık faiz indirimi yaparak politika faiz oranını yüzde 12 seviyesinden yüzde 11 seviyesine çekeceği yönünde gerçekleşti. Yıl sonu faiz tahmini beklentisi ise politika faiz oranının tek haneli seviyeye çekilerek yüzde 9 civarında gerçekleşeceği yönünde ilan edilirken yıl sonu politika faiz oranı tahmini yüzde 9,5 olarak ilan edildi.