Merkez Bankası faiz kararı sonrası dolar euro döviz kuru gram altının çeyrek altın fiyatları ne oldu?

Merkez Bankası Şubat ayı faiz kararı açıklandı. Dün ABD Merkez Bankası tarafından açıklanan FED tutanakları sonrasında altında başlayan düşüş sonrası gözler TCMB tarafından açıklanan faiz kararına çevrilmişti.
Merkez Bankası faiz kararı sonrası dolar euro döviz kuru gram altının çeyrek altın fiyatları ne oldu?

TCMB Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından beklenen faiz kararının açıklanmasının ardından beklenen piyasa fiyatlamaları gerçekleşti. Hatırlanacağı üzere dün akşam ABD Merkez Bankası FED tarafından 31 Ocak - 1 Şubat tarihleri arasında yapmış olduğu PPK toplantısının tutanaklarını açıklamıştı. 

FED tutanaklarında yer alan ifadeler bir sonraki toplantıda 50 baz puanlık faiz artırımı kararını desteklerken oluşan bu baskı ile altın fiyatlarında düşüş yaşanmıştı. Ekonomistler FED'in 50 baz puanlık faiz indirimi beklentisini dile getirirken en kötü ihtimali ile 25 baz puanlık faiz artışı olabileceği dile getirilmişti. 

MERKEZ BANKASI TCMB ŞUBAT PPK TOPLANTISI FAİZ KARARI NE OLDU, POLİTİKA FAİZİ ORANI DÜŞTÜ MÜ?

Piyasaların büyük bir heyecan ve merakla beklemiş olduğu 2023 yılının ikinci faiz kararı açıklandı. Açıklanan karar kapsamında Merkez Bankası beklentiler ile doğru orantılı olarak politika faizini 100 baz puan indirdi. Böylelikle yüzde 9 olan politika faiz oranı alınan karar ile yüzde 8 seviyesine çekilmiş oldu. 

Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada "Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 9’dan yüzde 8,5’e indirilmesine karar vermiştir" ifadelerine yer verildi. Yapılan faiz indirimi sonrasında piyasaların ilk tepkileri belli oldu. 

Merkez Bankası faiz kararı sonrası dolar euro döviz kuru gram altının çeyrek altın fiyatları ne oldu?

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI SONRASINDA DOLAR KURU VE ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM NE?

Dün akşam FED tarafından açıklanan faiz kararı toplantı tutanaklarının ardından ons altının fiyatında düşüş yaşanmıştı. Yaşanan düşüşün ardından gözler bugün Merkez Bankası tarafından açıklanacak olan faiz kararına çevrilmişti. Merkez Bankası sınırlı faiz indirimi yapmaya karar verirken politika faiz oranı 50 baz puanlık indirimle 9 seviyesinden 8.5 seviyesine çekildi. 

Kararın açıklanmasının ardından gram altının fiyatı 1.108,96 TL, çeyrek altın fiyatı 1.870 TL seviyesine yükseldi. Dolar kuru 18.8704 TL seviyesine çekilirken Euro kuru ise 20,001 TL oldu. Piyasalarda ekonomik veriler ve jeopolitik gelişmeler takip edilmeye devam edecek.