Merkez Bankası kredi kartı olanlara müjdeli haberi verdi! Azami faiz ve gecikme faizi oranı düştü

Merkez Bankası faiz oranları için yeni indirim kararı aldı. Alınan karar kapsamında kredi kartı gecikme faizi ve azami faiz oranı düşürüldü. İşte yeni rakamlar...
Merkez Bankası kredi kartı olanlara müjdeli haberi verdi! Azami faiz ve gecikme faizi oranı düştü

Kredi faiz oranlarında yaşanan yükseliş hiç hız kesmeden devam ederken Merkez Bankası bu sefer yeni faiz indirimi kararını kredi kartından yana kullandı. Cebinde kredi kartı olan herkesi ilgilendiren karar kapsamında kart ödemelerinde uygulanan faiz oranlarında indirime gidildi. 

Son dönemde vatandaş ay sonunu getirmekte zorlandığı için kredi kartı harcamalarını arttırırken yine kredi kartı asgari ödeme tutarını yatıran kişilerin sayıları da artmıştı. Vatandaşın sırtındaki kredi kartı faizi yükü her geçen gün ağırlaşmaya devam ederken Merkez Bankası bu noktada devreye girdi ve düşük bir miktar olsa da yine de kredi kartı azami faiz oranı ile gecikme faizi oranını düşürdü. 

KREDİ KARTI GECİKME FAİZİ DÜŞTÜ! YENİ ORAN YÜZDE KAÇ?

Ekonomist Turhan Bozkurt sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Merkez Bankası tarafından alınan faiz kararını duyurdu. Bozkurt yapmış olduğu açıklamasında "1 Ekim'den itibaren kredi kartı azami faiz oranı Türk Lirası için %1,63 olacak. Geçen ay %1,73 seviyesinde idi. Kredi kartı gecikme faizi ise %2,03’ten %1,93’e indi" diyerek yeni oranları duyurdu. 

Merkez Bankası tarafından açıklanan faiz indirimi kararı kredi kartı müşterilerini sevindirirken gözler bankalara çevrildi. Söz konusu rakamlar Merkez Bankası tarafından bankalar için belirlenen oranlar olarak öne çıkarken bankalar bu oran üzerinden kendi rakamlarını belirliyorlar. Bu nedenle her bankanın kredi kartı gecikme faizi oranı değişkenlik gösterebiliyor. 

Merkez Bankası kredi kartı olanlara müjdeli haberi verdi! Azami faiz ve gecikme faizi oranı düştü

KREDİ KARTI GECİKME FAİZİ NEDİR, GÜNLÜK MÜ, AYLIK MI HESAPLANIR, ASGARİ ÖDEME TUTARI YATIRILIRSA NE OLUR?

Kredi kartı kullanan kişiler için bankalar hesap kesim tarihinde toplam borç tutarının yanı sıra asgari ödeme tutarı rakamı da hesaplamaktadır. Borcunun asgari ödeme tutarını yatıran kişilerin kredi kartı kullanıma açık kalır ancak geriye kalan borç tutarı üzerinden günlük olarak hesaplanır. Bu nedenle kredi kartı borcunu eksik yatıran kişilerin kalan tutarı mümkün olan en kısa sürede yatırmaları tavsiye edilmektedir.