Milyonlar bu rakamı bekliyordu! Bloomberg HT TÜİK TEFE TÜFE Aralık ayı enflasyon beklentisi tahmini 2022 açıklandı

2022 yıl sonu enflasyon ortalaması ve son 6 aylık enflasyon rakamı hesaplamasında kullanılacak olan TÜİK TEFE TÜFE Aralık ayı enflasyon tahmini rakamı için Bloomberg HT beklenen enflasyon tahmini beklenti anketini paylaştı.
Milyonlar bu rakamı bekliyordu! Bloomberg HT TÜİK TEFE TÜFE Aralık ayı enflasyon beklentisi tahmini 2022 açıklandı

Milyonlar bu rakamı bekliyordu! Bloomberg HT TÜİK TEFE TÜFE Aralık ayı enflasyon beklentisi tahmini 2022 açıklandı... Zamlı memur ve emekli maaşı aylığı için kullanılacak olan son 6 aylık enflasyon farkı rakamının hesaplanmasında kullanılacak olan TÜİK TEFE TÜFE Aralık ayı enflasyonu rakamı için geri sayım başlamıştı.

Resmi enflasyon rakamlarının TÜİK tarafından ilan edilmesine günler kala gözler açınacak olan enflasyon tahmini rakamlarına çevrilmişti. Milyonlarca memur ve emekli maaş zammı hesaplaması için enflasyonu beklerken ev sahipleri ve kiracılar da 2023 yılı resmi kira artışı zam oranı için rakamları yakından takip ediyordu. 

BLOOMBERG ENFLASYON ANKETİ: TÜİK TEFE TÜFE ARALIK ENFLASYONU BEKLENTİSİ YÜZDE KAÇ?

Bloomberg HT araştırma birimi tarafından yayımlanan anket verileri ile Aralık ayı enflasyon beklentisi de ilan edildi. 15 kurumun katılım ile hazırlanan anket verilerine göre 2022 yılı Aralık ayı enflasyon tahmini aylık TÜFE beklentisi yüzde 2,8 ve yıllık TÜFE tahmini ise yüzde 67 olarak ilan edildi. 

TÜİK TEFE TÜFE 2022 YIL SONU ENFLASYON TAHMİNİ BEKLENTİSİ YÜZDE KAÇ?

Ankete katılan kurumların 2022 yıl sonu enflasyon tahmini beklentisi ise yüzde 44,5 olarak gerçekleşti. Söz konusu enflasyon raporu milyonlarca memur ve emeklinin 2023 Ocak maaşı zammı hesaplaması için kullanılacak olması nedeni ile milyonlarca kişi tarafından merakla bekleniyordu. 

TÜİK TEFE TÜFE ARALI AYI ENFLASYONU 2022 NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından ilan edilecek olan enflasyon raporu için artık geri sayım başladı. Enflasyon raporu ayın tamamlanmasının ardından sepette bulunan ürünler üzerinden hesaplanarak takip eden bir sonraki ayın ilk haftası içerisinde ilan edilirken bu kapsamda Aralık ayı enflasyonu raporu 3 Ocak 2022 Salı günü ilan edilecek. Söz konusu rapor saatler 10:00'u gösterdiğinde kurumun resmi internet sitesi üzerinden yayımlanacak.