Milyonlarca emekli bu haberi bekliyordu! Zamlı emeklilere bayram ikramiyesi ne zaman yatacak belli oldu

EYT'liler de dahil olmak üzere milyonlarca emekli, emekliye bayram ikramiyesi müjdesi için tarih bekliyordu. Kritik tarih belli oldu.
Milyonlarca emekli bu haberi  bekliyordu! Zamlı emeklilere bayram ikramiyesi ne zaman yatacak belli oldu

Milyonlarca emekli bu haberi bekliyordu! Zamlı emeklilere bayram ikramiyesi ne zaman yatacak belli oldu -  Emeklilerin beklemiş olduğu bayram ikramiyesi için tarih netleşti. 

Bu sene Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası ile emekli olan 2 milyon emeklinin de alacağı bayram ikramiyesi için beklenen zam haberi nihayet gelmişti. Yapılan zam beklentilere göre düşük kalmasına rağmen yine de zam yapılması memnuniyet yaratırken bayram ikramiyesi için tarih beklenmeye başlanmıştı. 

EMEKLİLERE BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE YATIRILACAK?

Emeklilere bayram ikramiyesi için beklenen tarih sonunda netleşti. Milyonlarca emeklinin alacağı bayram ikramiyesi için sonunda tarih geldi. Bu sene Ramazan Bayramı 21 Nisan 2023 Cuma günü kutlanacak. Bayram ikramiyesi ise bayramdan önceki dönemde yatırılıyor. Bu nedenle ödemelerin en geç 17 Nisan 2023 Pazartesi günü başlaması ve kimlik numarasına göre en geç Ramazan Bayramı Arefe günü olan Perşembe günü gün sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. 

 EMEKLİLERE BAYRAM İKRAMİYESİNE ZAM GELDİ Mİ, NE KADAR OLDU, KAÇ TL ZAM YAPILDI?

Konu hakkında açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Basın toplantısından sonra Cumhurbaşkanımızla konuştuk. Emekli bayram ikramiyesi 2 bin TL olacak. 1100 TL ikramiyeye 900 TL ilave ile 2 bin TL olacak. Bu düzenlemeyi de yasa teklifine ekliyoruz. 

7.500 TL en düşük emekli maaşı herkesi kapsıyor. En düşük emekli maaşı 7.500 TL olacak. 15 milyon kişiyi kapsıyor" diyerek emeklilere bayram ikramiyesi için ödenecek rakamı 2 bin TL olarak duyurmuştu.