Milyonlarca EYT'li bu tarihi bekliyordu! Meclis ne zaman açılacak Resmi Gazete'de karar çıktı

Depremin yaşandığı 6 Şubat 2023 Pazartesi günü haftasında meclise intikal ettirilmesi beklenen EYT yasası meclisin çalışmalarına ara vermesi nedeni ile gündeme alınamamıştı. EYT ne zaman meclise gelecek, ertelenir mi soruları gündemde yer alırken Resmi Gazete'de yeni karar yayımlandı.
Milyonlarca EYT'li bu tarihi bekliyordu! Meclis ne zaman açılacak Resmi Gazete'de karar çıktı

Milyonlarca EYT'li bu tarihi bekliyordu! Meclis ne zaman açılacak Resmi Gazete'de karar çıktı - 15 Şubat 2023 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan meclis kararı ile meclis çalışmalarına bir kere daha ara verildiği ilan edildi. 1356 Türkiye Büyük Millet Meclisinin Çalışmalarına Ara Vermesine Dair Karar kapsamında meclis çalışmalarına bugünden itibaren başlamak üzere 2 günlük ara verildiği ilan edildi. 

6 Şubat 2023 Pazartesi günü sabah 04:17 sularında Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi merkez üslü deprem ile Türkiye büyük bir felakete uyanmış, aynı gün bu sefer Kahramanmaraş Elbistan merkez üssü olan 7.6 şiddetindeki ikinci deprem ile yıkılan bina sayısı artmıştı. İlk depremde hasar alan ancak ayakta kalmayı başaran bina yaşanan ikinci büyük depremle yerle bir olmuştu. Dün açıklanan resmi rakamlara göre depremde 35 bin kişi hayatını kaybederken 10 ilde 3 aylık OHAL ilan edilmişti. 

DEPREM SONRASI EYT'DE SON DURUM NE, EYT İPTAL EDİLİR Mİ, ERTELENİR Mİ?

Hatırlanacağı üzere deprem felaketinin yaşandığı hafta EYT yasasının meclis gündemine alınarak onaylanması ve yasalaşması bekleniyordu. EYT'nin çıkması ile beraber ilk etapta 2.5 milyon kişinin hemen emekli edilmesi beklenirken kademeli olarak ise yasadan ilk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesi olan 5 milyon kişinin yararlanması ve erken emeklilik hakkı elde etmesi bekleniyordu. 

Deprem nedeni ile meclis çalışmalarına zorunlu olarak ara verilirken bu nedenle EYT'nin meclise gelmesi de gecikmişti. EYT'nin meclise ne zaman geleceği yönünde tartışmalar devam ederken konu hakkında bir açıklamada SGK uzmanı Özgür Erdursun tarafından yapıldı. Erdursun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile "Depremden dolayı başta Türk Milleti olmak üzere tüm dünya seferber oldu, maddi destek sunuyor. Yıllardır deprem vergileri ödeniyor, Türkiye Cumhuriyeti Devleti tüm bu olumsuzlukların üstesinden gelecek güce sahiptir. EYT yasası önümüzdeki hafta çıkar..." diyerek tarih verdi. 

MECLİS NE ZAMAN AÇILACAK, DEPREM SONRASI TBMM AÇILIŞ TARİHİ BELLİ Mİ?

Deprem nedeni ile milletvekillerinin bölgeye gitmesiyle meclisin çalışmalarına ara vermesi talep edilmişti. Alınan ilk karar ile meclis 15 Şubat 2023 tarihine kadar oturumlarına ara vermişti. 

Milyonlarca EYT'li bu tarihi bekliyordu! Meclis ne zaman açılacak Resmi Gazete'de karar çıktı

15 Şubat 2023 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan karar kapsamında ise meclisin oturumlarına bugünden itibaren geçerli olmak üzere 2 gün daha ara verildiği ilan edildi.