Milyonları ilgilendiriyor, Bakan açıkladı! Bu düzenleme ile işçi, memur tüm maaşlar artacak!

Tüm çalışanları yakından ilgilendiren bir düzenlemenin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapıldığı bildirildi. Maaşlı çalışanların vergi dilimi sorunu çözülecek mi? Maaşlar artacak mı, ne kadar artacak?
Milyonları ilgilendiriyor, Bakan açıkladı! Bu düzenleme ile işçi, memur tüm maaşlar artacak!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın tüm çalışanları çok yakından ilgilendiren önemli bir düzenleme ile alakalı olarak mesai yaptığı bildirildi. Çalışanların vergi dilimi sorununu çözecek olan bu çalışmanın etki alanı çok büyük olacak. Tüm çalışanların faydalanacağı bu düzenleme ile maaşlarda bazı ücret artışları meydana gelebilecek.

ÇALIŞMA BAKANI AÇIKLADI!

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin yapılan çalışma ile alakalı olarak, “Çalışma hayatını yakından ilgilendiren bir sorunu daha çözmek üzereyiz. Vatandaşlarımız işçi olsun veya memur olsun maaşlarına zam aldıklarında vergi dilimine girdikleri için maaşlarında bir kesinti yaşıyordular. Şimdi bu vergi dilimlerini yeniden düzenliyoruz. Ne kadar maaş zammı yapılmışsa çalışanlarımız son aya kadar bu zammı aynı şekilde alacaklar. Vergi kesintisi olmasının önüne geçeceğiz.” dedi.

MAAŞLARDAN NE KADAR KESİNTİ OLUYOR

Gelir vergisi ile alakalı olarak maaşlarda yaşanan vergi kesintisinin etkisini TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, “Aylık 8.000 TL brüt ücreti olan bir işçinin maaşı kesintilerden dolayı 6.395 TL’ye kadar düşüyor. Bununla da kalmıyor asgari ücrete kadar gelirler vergi dışı bırakılmasına rağmen bu işçi yıl sonuna geldiğinde 6.052 TL maaş almak durumunda kalıyor. Yani bu çalışan yıl sonuna geldiğinde 1.948 TL tutarında vergi ve SGK kesintisi ödüyor. Gelir vergisi tarife ve basamaklarında düzenlemeler yapılsa bu kesinti olmayacak.” şeklinde açıkladı.

MAAŞLAR ARTACAK MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan çalışma yasalaştığında çalışanların maaşlarında bazı artışlar meydana gelebilecek. Bir çalışanın ocak ayında aldığı maaş ile yılın son 3 ayında aldığı maaş aynı olmuyor. Kesintilerden dolayı maaşlarda azalma meydana geliyor. Bu azalma ortadan kalkınca çalışanların net maaşları da artmış olacak. Genellikle Ekim, Kasım ve Aralık aylarında yapılan maaş kesintileri bu şekilde devre dışı kalacak. Maaş miktarına göre kesinti miktarı da değişiyor. Ancak düzenleme yapıldığında bunun maaşlara yansımasının 300 TL ile 1.200 TL arasında değişeceği bildirildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bu düzenleme kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ortak bir çalışma yürütüyor. Bu çalışma neticelenip TBMM’de yasalaşınca çalışanlardan yapılan kesintilere son verilecek.