Morgan Stanley 2023 asgari ücret zam oranını açıkladı 8.800 TL olacak diye duyurdu

Dünyaca ünlü dev yatırım bankası Morgan Stanley 2023 asgari ücret beklentisi için rakamını duyurdu. Asgari ücrete yüzde 60 zam gelecek diyen Morgan Stanley analistleri zamlı maaş rakamını verdi.
Morgan Stanley 2023 asgari ücret zam oranını açıkladı 8.800 TL olacak diye duyurdu

Tüm Türkiye Aralık ayında başlayacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarına odaklanırken yapılacak olan zam oranı da merak konusu olmuştu. Piyasada pek çok rakam konuşulurken bir asgari ücret tahmini de dünyaca ünlü yatırım bankası Morgan Stanley tarafından yapıldı. Morgan Stanley yapmış olduğu açıklama ile Türkiye'ye dair enflasyon, faiz ve büyüme rakamları beklentilerini açıklamıştı. 

Morgan Stanley tarafından açıklanan rapor büyük yankı uyandırırken rapor içerisinde yer alan asgari ücret tahmini ise çalışanları heyecanlandırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile çalışanlara yüksek zam sözü verilmiş ve enflasyon rakamlarının üzerinde bir artış yapılacağı belirtilmişti. Asgari ücret zammının seçimlerden öncesine gelmesi de yüksek zam beklentisini desteklemişti. 

2023 ASGARİ ÜCRET BEKLENTİSİ! ASGARİ ÜCRETE NE KADAR ZAM GELECEK?

Enflasyonda yaşanan yükseliş ile vatandaşların alım güçleri düşmeye devam ederken gözler 2023 asgari ücret zam oranına çevrilmişti. Asgari ücrete gelecek olan zam sadece asgari ücretle geçinen kişileri değil aynı zamanda bu zam oranı üzerinden maaş zammı alan tüm çalışanları, borçlanma tutarları, dul ve yetim maaşı gibi sosyal yardımları da etkileyecek. 

Morgan Stanley 2023 asgari ücret zam oranını açıkladı 8.800 TL olacak diye duyurdu

Morgan Stanley tarafından açıklanan raporu değerlendiren Ziraat Bankası eski müdür yardımcısı Prof. Şenol Babuşcu "Morgan Stanley;

-Politika faizinin 2023 ve 2024'de % 9,

-Enflasyonun 2023'de % 51, 2024'de % 49,

-Asgari ücret zammının yılbaşında % 60 olacağını tahmin ediyor" diyerek rakamı verdi. 

ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 60 ZAM GELİRSE 2023 ZAMLI ASGARİ ÜCRET MAAŞI KAÇ TL OLUR, OLACAK?

Morgan Stanley tarafından açıklanan asgari ücret zam oranı olan yüzde 60 oranının tutması durumunda asgari ücrete Ocak ayında 3 bin 300 TL zam gelecek. Asgari ücret hatırlanacağı üzere Temmuz ayında yapılan ara zam ile 5 bin 500 liraya yükseltilmişti. Yüzde 60 zam olması durumunda bu rakam 8 bin 800 liraya yükselmiş olacak.