Müteahhitlerden yeni kampanya 0.69 faiz oranı ile konut kredisi geliyor herkes ev sahibi olacak kiralar ucuzlayacak

Vatandaşın ev sahibi olmasını sağlamak için kampanyalar peş peşe açıklanmaya devam ediyor. TOKİ 250 bin sosyal konut projesi sonrasında Emlak Konut projesi ile müteahhitler de sahaya iniyor.
Müteahhitlerden yeni kampanya 0.69 faiz oranı ile konut kredisi geliyor herkes ev sahibi olacak kiralar ucuzlayacak

Yükselen ev fiyatları nedeniyle vatandaşlar mağduriyet yaşarken aynı dönemde kredi faiz oranlarında da yükseliş yaşanması konut satışlarında sert düşüş yaşanmasına neden olmuştu. Konut satış rakamlarını arttırmak için müteahhitler de devreye girmeye hazırlanırken yeni kampanyanın başlangıç tarihi olarak Aralık ayı işaret edilmişti.

Daha öncede Emlak Konut liderliğinde düzenlenen konut seferberliği kampanyası yoğun ilgi görmüş ve satış rekorları kırmıştı. Yeni kampanyanın da ev sahibi olmak isteyen kişilerden yoğun ilgi görmesi beklenirken kampanyanın detayları da gün yüzüne çıkmaya başladı.

DAR GELİRLİ VATANDAŞA 0.69 FAİZ ORANI İLE KONUT KREDİSİ

Kasım ayında konut sektörü temsilcileri ile bir araya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kampanyanın kapsamı ve detayları hakkında bilgi vermişti. Kampanya hakkında en dikkat çeken bölüm ise gelire göre konut kredisi faiz oranı uygulanacak olması olarak öne çıktı.

Konu hakkında değerlendirme yapan Invest İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Uçar “Sektöre yönelik yeni pakette gelir gruplarına göre üç farklı faiz sistemi olacak. Faiz oranlarının 0.69’dan başlayıp, 1.20’ye kadar gelmesi bekleniyor” diyerek gelire göre konut kredisi sisteminin geleceğini iddia etti.

4 MİLYON LİRAYA KADAR OLAN EVLERDEN ALANLAR UCUZ KREDİ ÇEKECEK! 

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt ise yaptığı değerlendirmesinde "kamu bankaları burada özel sektör ile Emlak Konut projelerini ayırt etmeden kredi sistemi uygulanırsa sektör canlanır. Bu sefer bu kredi işe yarayabilir. Geçen yıl çok fazla kişi faydalanamadı, ama bu yıl faydalanabilirler. Almayı düşünen 3-4 milyonluk bir kitle var, onlar da alamayıp kirada kaldığı için kiralar bu kadar artıyor” diyerek projenin kiralık ev fiyatlarında da düşüşe neden olacağını söyledi.

Tamer Özyurt açıklamasında 4 milyon liraya kadar satış bedeli olan evlere yüzde 0,60'lı faizlerle kredi verileceğini daha yüksek konutlar için ise 0.90'lı faizlerin konuşulduğunu dile getirerek kampanyanın Aralık ayının ortasında ilan edilmesini beklediklerini dile getirdi. Emlak Konut tarafından daha önce başlatılan kampanyada o dönemde yoğun satış yapılırken konut stoku kısa sürede tükenmiş ve satış rekorlarına imza atılmıştı.