Nureddin Nebati açıkladı! Hükümetin dolar planı belli oldu!

Hazine ve Maliye Bankanı Nureddin Nebati dolar kuru ile alakalı olarak yeni bir açıklama yaptı. Hükümetin dolar planı ortaya çıktı.
Nureddin Nebati açıkladı! Hükümetin dolar planı belli oldu!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bugün AK Parti milletvekillerine ekonomi alanında bir sunum yaparak bilgilendirdi. Bakan Nureddin Nebati’nin bu sunumunda hükümetin dolar kuru ile alakalı olarak planı da ortaya çıktı. Dolar kurunda yükselişi beklentisi olanları çok yakından ilgilendiren bu gelişme ile atılacak yeni adımlara dair sinyaller de belli oldu.

ENFLASYON AÇIKLAMASI YAPTI!

Enflasyon ile mücadelede önemli bir aşama kaydedildiğini açıklayan Bakan Nureddin Nebati, “Biz enerji alanında ithalatçı bir ülkeyiz. Petrol ve doğalgaz fiyatlarının gerilemesi ile bizim enflasyon ile mücadelemiz hızlı olabilir. Bunun bir ayağı da döviz kurlarıdır. Döviz kurlarında oynama ne kadar az olursa enflasyona mücadele için attığınız adımların meyvelerini o kadar hızlı toplayabilirsiniz. Şu anda bu ivmeyi yakalayabildiğimiz için enflasyon rakamlarında gerilemeler oluyor. Bu şekilde fiyat istikrarını yavaş yavaş sağlayacağız. Bunu hızlı bir şekilde sağlamak da bizim elimizde ama bilerek yapmıyoruz yoksa çok farklı sorunlarla karşı karşıya kalırız.” dedi.

DOLARA YENİ MÜDAHALE HAZIRLIĞI!

Dolar kurunun yükselmemesi için dolarizasyonun tersine döndürülmesi gerektiğinin altını çizen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Döviz meselesinden kurtulmanın tek yolu var. Bugün dolar kurunda hızlı bir hareket olsa fiyat istikrarınız bozulur. Öncelikle dövizle gelir elde etmenin artık gerçekleşmeyeceğine dair toplamda bir inancın artması gerekiyor.

Bunu yaparken de dövize alternatif olabilecek alternatif yatırım alanları oluşturabilmelisiniz. Bunun için de İslami finans kurumları kanununun bir an önce yasalaşıp yürürlüğe girmesi gerekiyor. Türkiye Müslüman bir ülkedir. Çok sayıda vatandaşımız parasını mevduat hesaplarına yatırıp faiz geliri elde etmek istemiyor. Ancak buna karşın parasının değerini de muhafaza etmek istiyor. Bu vatandaşımız parasını nereye yatıracak? Faiz almak istemiyor o zaman önünde iki seçenek var. Ya gidip dolar alıyor ya da altına yatırıyor. Bazısı da gayrimenkul yatırımı yapıyor. Bizim bu alternatif yatırım alanlarının sayısını arttırmamız gerekiyor ki para dolara gidip kur fırlamasın.” ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin bu açıklamalarına göre dolar kurunun yükselişinin önünü kesmek için hükümet planlamalar yapıyor. İlerleyen günlerde atılacak yeni adımların somutlaşması beklenirken dolar kurunun Türk lirası üzerindeki baskısı her geçen gün yükselmeye devam ediyor.