O belediye işçilerinin maaşlarına rekor zam! En düşük işçi 12 bin 500 TL alacak!

Amasya Belediyesi tarafından uygulanan rekor zammın ardından en düşük işçi maaşı 12 bin 500 TL oldu.
O belediye işçilerinin maaşlarına rekor zam! En düşük işçi 12 bin 500 TL alacak!

Amasya Belediyesi'nde pek çok işçi bugün davul ve zurnayla oynadı. Amasya Belediyesi tarafından işçilerin maaşına rekor zam uygulaması yapılırken işçiler bunu kutladı. Bünyesinde binden fazla çalışan işçi bulunan Amasya Belediyesi rekor zamla gündeme geldi. Belediye önündeki eğlenceli o anlar gündemde hızla konuşulmaya başlandı. 

Amasya Belediyesi tarafından uygulanan rekor zammın ardından en düşük işçi maaşı 12 bin 500 TL oldu. Kadrolu işçilerin maaşı Amasya Belediyesi tarafından uygulanan yüzde 90 zam oranının ardından asgari 15 bin TL ile 16 bin TL'ye yükseldi. işçiler belediye binasının önünde davul zurna eşliğinde oynadı. 

AMASYA BELEDİYE ÇALIŞANLARINA ZAM!

Amasya Belediyesi tarafından imzalanan toplu iş sözleşmesi bugün bir törenle imzalanırken Amasya Belediyesi bünyesinde çalışan  şirket ve kadrolu işçilerin ücretleri belirlendi. Törende zam oranı açıklanırken Amasya Belediyesi şirket işçilerine yüzde 35, kadrolu işçilere ise yüzde 90 zam uygulaması yaptı. 

Zam uygulamasının ardından Amasya Belediyesi'nde çalışan en düşük maaşlı işçinin maaşı 12 bin 500 TL oldu. Kadrolu işçilerin maaşlarının yüzde 90 zamlanmasının ardından kadrolu işçiler artık asgari 15 bin TL ile 16 bin TL arasında aylık ücret alacak. Amasya Belediyesi bünyesinde çalışan işçiler zam oranından oldukça memnun kalırken belirlenen yeni maaş oranı işçileri belediye binası önünde davul ve zurna eşliğinde oynattı. 

EN DÜŞÜK 12 BİN 500 TL OLDU!

En düşük işçi maaşının Amasya Belediyesi'nde 12 bin 500 TL olmasının ardından işçiler zam oranlarını oynayıp eğlenerek kutladı. O anlar hızla yayılmaya devam ederken işçilerin mutluluğu görenlerin yüzünde tebessüm oldu. 

Açıklamada bulunan MHP'li Sarı, "Ne yaptıysak sizin için, Amasya'nın faydası için yaptık. Helal lokma için herkes işini yapacak. Halk size teşekkür edecek, halk size dua edecek. Sizin maaşlarınızı ödeyebilmek için her gün hesaplar yapıyoruz. Siz çalışın, gayret edin gerisi teferruat" dedi.

O belediye işçilerinin maaşlarına rekor zam! En düşük işçi 12 bin 500 TL alacak!