Öğrencilere memlekete gidiş dönüş bileti devletten veriliyor! Başvurular bugün başladı!

Öğrenciler için başlatılan gidiş-dönüş bilet yardımı gündem oldu. Milyonlarca öğrenci konuyla ilgili araştırmalarını yapmaya başladı.
Öğrencilere memlekete gidiş dönüş bileti devletten veriliyor! Başvurular bugün başladı!

81 İlde devlet tarafından başlatılan bir destek daha gündeme geldi. Kış aylarının ve soğuk hava koşullarının gelmesinin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından birçok yardım düzenlenmeye devam ederken yapılan duyuruda 81 ilden biletini getiren vatandaşların bilet paraları karşılanıyor. 

Öğrenciler için başlatılan gidiş-dönüş bilet yardımı gündem oldu. Milyonlarca öğrenci konuyla ilgili araştırmalarını yapmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan "Öğrencilerimize memleket bileti bizden" projesi kapsamında başvurular başlarken devlet yılda iki kez şehir dışında üniversite okuyan öğrencilerin gidiş-dönüş biletlerinin karşılanacağını açıklandı. 

BİLET YARDIMI NE KADAR?

Velilerin ve öğrencilerin dikkat kesildiği destek ödemesinin başvuruları bugün itibari ile başladı. Otobüs biletlerinin fiyatlarının oldukça artmasının ardından şehir dışında, ailesinden uzakta okuyan öğrenciler için başlatılan bilet yardımı başvurularının detayları merak edildi. 

Şehir dışında okuyan öğrencilerin eve gidiş-dönüş bilet ücretlerinin karşılanacağı belirtilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geçtiğimiz aylarda açıklanan destek ödemesinin başvuruları bugün başladı. Öğrenciler için sağlanan bilet desteğini detayları merak konusu olurken milyonlarca öğrenci özellikle de başvuru şartlarını araştırmaya başladı. 

BİLET YARDIMI NE KADAR?

Bilet desteği almak isteyen öğrenciler biletlerini memleketlerindeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına götürerek bu destekten yararlanabilecek ve bilet paralarını alabilecekler. Söz konusu ödemeler öğrencilerin sistem üzerinden tanımladıkları kayıtlı İBAN üzerinden yapılacak. Bilet yardımı başvuru şartlarını karşılayan ve destekten yararlanabilen öğrenciler için tek seferde yol masrafı olarak 750 TL verileceği belirtildi. 

BİLET YARDIMI KİMLERİ KAPSIYOR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan bilet yardımı şehir dışında ailesinden uzakta okuyan ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencilerini kapsayacak. Bu öğrenciler aldıkları biletleri memleketlerindeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına götürecek. Ardından kayıtlı İBAN'larına 750 TL tutarındaki ödemeler yapılmış olacak. 

BİLET YARDIMINDAN KİMLER YARARLANABİLİR?

Eve gidiş-dönüş biletini yılda iki kez devletin karşılayacağı bilet yardımı ile ilgili en çok araştırılan konular arasında başvuru şartları yer aldı. Belirtilen başvuru şartları kapsamında bilet yardımından yararlanabilecek öğrencilerin sosyal desteklerden yararlanan çocuklar olacağı belirtildi.