Öğrencilerin okul harçlıklarını devlet veriyor! Çocuklar için ailelere bu ödeme yapılıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı okula devam eden öğrencilere okul harçlığı yardımı yapıyor. Peki hangi öğrenciler Aile Bakanlığı’ndan okul harçlığı alabilirler?
Öğrencilerin okul harçlıklarını devlet veriyor! Çocuklar için ailelere bu ödeme yapılıyor!

Türkiye’de sosyal yardım programları oldukça geniş bir tabana yayılmaya başlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çeşitli başlıklarda çok sayıda sosyal yardım ödemesi yapılarak vatandaşlar destekleniyor. Sosyal yardımlar ile alakalı olarak ödemelerin şartları farklı farklı oluyor. Aile Bakanlığı eğitimin desteklenmesi için de çeşitli sosyal yardımlar yapıyorlar.

Son dönemlerde gelişen ekonomik durumlardan dolayı çocuklarını okula gönderen bazı aileler çok önemli maddi sıkıntı yaşamaya başladılar. Geçimlerini zor sağlayan vatandaşlara bir de çocuklarının eğitim masrafları yük oluyor. Zor durumda kalan bazı aileler çocuklarının devamını sağlama noktasında sorun yaşıyorlar. Bu durumda ise devreye Aile Bakanlığı giriyor. Aile Bakanlığı tarafından ailelere bazı eğitim yardımlarında bulunuluyor. Bunlardan birisi de okula devam eden öğrencilere verilen harçlıklar oluyor.

NE KADAR OKUL HARÇLIĞI VERİLİYOR?

Aile Bakanlığı tarafından öğrenciler için verilen okul harçlıklarının miktarları açıklandı. İlköğretim ve ortaöğretim şeklinde iki ayrı program uygulayan Aile Bakanlığı bu ödemeleri ayrı ayrı miktarlarda yapıyor. İlköğretime devam eden kız öğrenciler için aylık 100 TL, erkek öğrenciler için ise 90 TL ödeme yapılıyor. Ortaöğretime devam eden kız öğrenciler için aylık 150 TL, erkek öğrenciler için ise 130 TL okul harçlığı veriliyor. Ödemeler aylık olarak hesaplanırken 2 ayda bir yapılıyor.

KİMLER BU SOSYAL YARDIMI ALABİLİR?

Aile Bakanlığı okul harçlığı sosyal yardımından faydalanabilecek vatandaşların kimler olabileceği de açıklandı. Buna göre bu sosyal yardımı alabilecek ailelerin sosyal güvencelerinin olmaması gerekiyor. İhtiyaç sahibi ailelerin bu yardımı alabilmeleri için çocuklarının örgün eğitime devam etmeleri gerekiyor. Okulların açık olduğu aylarda bir ay içerisinde 4 günden fazla devamsızlık yapan öğrencilere bu sosyal yardım ödemeleri verilmiyor.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Öğrencilere ödenen okul harçlığı yardımından yararlanmak isteyenler başvuru işlemini nasıl yapabileceklerini merak ediyorlar. Bu sosyal yardımı alabilecek olan ailelerde başvuru işlemini anne veya babalar yapabiliyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na yapılan başvurular değerlendirildikten sonra uygun görülen ailelerin çocukları için okul harçlığı sosyal yardımı ödemeleri yapılıyor.