Ons altın 2 hafta içinde bu seviyeyi görecek! Ünlü analistten altın kehaneti!

Altın piyasasında oldukça karmaşık bir fiyatlama yatırımcıların başını döndürüyor. Altın fiyatlarında kısa vadede hangi seviyeler görülecek? Altın fiyatları yükselecek mi?
Ons altın 2 hafta içinde bu seviyeyi görecek! Ünlü analistten altın kehaneti!

Altın piyasasında oldukça hareketli günler yaşanıyor. FED’in açıkladığı son faiz kararının ardından altın alımları hız kazanmıştı. FED’in faiz artırımlarında frene basacağını açıklamasında altın piyasası anında faydalanmaya başladı. Altın fiyatlarında başlayan yükseliş ile beraber ons altın 1.800 dolar seviyesini test etti.

TAYVAN KRİZİ ALTIN FİYATLARINI YUKARIYA ÇEKTİ!

ABD ile Çin arasında yaşanan Tayvan krizi altın piyasasında fiyatlamaya yansıyor. Artan jeopolitik gerilim güvenli limana dönüşleri hızlandırdı. Bu dönüşler de ons altın için aradığı fırsatlardan birisi oldu. Ons altın 1.805 dolar seviyesine çıkarken burada kalıcı olamadı ve gerilemeye başladı. Şu anda ise ons altında gerileme 1.763 dolar noktasına kadar ulaştı.

DOLAR GÜÇLENİYOR!

Küresel altın piyasasına hakimiyeti ile tanınan ünlü analist Edward Moya bir değerlendirmede bulunarak, “Dünyanın en büyük iki ekonomisi arasında artan bir gerilimden bahsediyoruz. Bu gerilimin nereye varacağı tahmin edilemiyordu. Ons altın hızlı yükselişin ardından kazançlarını yavaşlata yavaşlata azalttı. Altın fiyatları üzerinde doların da baskısı var. Son haftalarda dolar endeksindeki gerilemeler sona ermiş gibi görünüyor. Güçlü bir dolar karşısında altının yükseliş ihtimali çok zayıf.” dedi.

Altın fiyatları için dikkat edilmesi gereken detaya vurgu yapan Edward Moya, “FED’in son açıklamalarına göre faiz artışları doları desteklemeye devam edecek. Dolar bundan aldığı destekle güçleniyor. Jeopolitik riskler çıktıkça dolarda kalmak isteyenler Hazine tahvillerine yönelecekler. Bu da doları desteklemek anlamına geliyor. Altın yeniden güvenli liman olmaya çalışıyor.” ifadelerini kullandı.

ONS ALTIN NE KADAR OLUR?

Ons altın için görülecek seviyeleri açıklayan Edward Moya, “Altın fiyatlarının yükseliş trendine girmesi için bazı gelişmelerin yaşanması gerekir. Eğer ons altın yükseliş trendinde işlem görecekse bunun için 1.820 Dolar seviyesinin üstünde kalmalı. Bunu da başaracağını düşünüyorum. İki haftalık bir süreçte ons altın için bu seviye oldukça olası.” şeklinde konuştu.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında yorumlanmamalıdır. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.