Ons altın geriledi, altın fiyatları değişti! Gram ve çeyrek altın yeni fiyatları!

Altın fiyatlarında bir türlü gelmeyen yükseliş hareketi altın yatırımcılarını zor durumda bırakıyor. Altın fiyatları biraz yükselişe geçse bir anda baskı altında kalıyor. Yine baskılanan altında fiyat düşüşleri gerçekleşti.
Ons altın geriledi, altın fiyatları değişti! Gram ve çeyrek altın yeni fiyatları!

Altın yatırımcıları uzun zamandır hedefledikleri kazançların çok uzağında kalıyorlar. Altın piyasası pandemi sonrasında bir türlü toparlanma gerçekleştiremedi. Baskı altında kalan altın piyasasında fiyat gerilemeleri olağan duruma geldi. Altın yatırımcıları ise bu fiyat karmaşasının nedenlerini araştırıyorlar. Altın fiyatlarındaki gerilemelerin sebebi ne?

ALTIN FİYATLARI NEDEN DÜŞTÜ!

Ons altın fiyatı ile alakalı olarak haftanın ilk işlem gününde çok farklı fiyatlamalar meydana geldi. Gün içerisinde 1.763 dolar seviyesini gören ons altın gece saatlerinde 1.740 dolar noktasına kadar geriledi. FED’in faiz artırımlarını durdurmamış olması altın fiyatlarındaki düşüşlere zemin hazırlıyor. FED faiz artırımlarına frene basacak ama faizler yükseltilmeye devam edecek. Bu da altın piyasasında baskı anlamına geliyor.

ABD tahvil faizlerinde geri çekilmeler olsa da halen daha güçlü duruş devam ediyor. Büyük altın yatırımcıları için tahvil faizleri avantajlı olarak değerlendiriliyor. Altın piyasasında yüklü miktarda çıkışlar olunca altın fiyatları da geriliyor. Ons altında yaşanan bu fiyat geri çekilmeleri altın yatırımcılarının bekledikleri yükselişlerin önüne set çekiyor.

FED yetkileri son yaptıkları açıklamalar ile yüksek faizlerin 2023 ve 2024 yılı boyunca da devam edeceğini açıkladılar. Bu da altın fiyatları üzerinde ekstra bir baskı oluyor. Altın piyasası tüm bu gelişmeler eşliğinde fiyatlanmaya devam ediyor.

Öte yandan merkez bankalarının yoğun bir şekilde altın alımlarına devam ediyor olmaları piyasanın olumlu verisi olarak değerlendiriliyor. Altına dayalı dijital para sitemlerine dair merkez bankalarının hazırlık yaptıkları iddiaları altın piyasasının geleceğine dair farklı değerlendirmelerin yapılmasına neden oluyor. 

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM!

Altın piyasasında ons altın şu anda 1.740 dolar seviyesinde işlem görmeye devam ediyor. Gram altın fiyatında ise 1.043 TL görüldü. Buna bağlı olarak çeyrek altın fiyatı 1.724 TL oldu. Cumhuriyet altını ise 7.026 TL’den işlem görmeye devam ediyor.