Ons Altın İçin Teknik Analiz Ve Fiyat Tahminleri! Altın Piyasasında Neler Oluyor, Hangi Seviyeler Görülecek?

ABD’de enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından gözler altın fiyatlarına çevrildi. Altın piyasasında hangi fiyatlamalar bekleniyor? Ons altın ne kadar olur?
Ons Altın İçin Teknik Analiz Ve Fiyat Tahminleri! Altın Piyasasında Neler Oluyor, Hangi Seviyeler Görülecek?

Bu haftanın en önemli verisi olan ABD Haziran 2022 enflasyon rakamları açıklandı. Açıklanan enflasyon rakamı piyasa beklentilerinin üzerinde çıkması tüm piyasalarda bir endişenin oluşmasına neden oldu. Özellikle altın piyasasında bu durumun karmaşası yaşanıyor. ABD’de enflasyonun piyasa tahminlerinin üzerinde seyretmesi beraberinde yeni gelişmeleri de tetikledi.

FED’İN FAİZ ARTIRIMI İÇİN ALANI GENİŞLEDİ

FED enflasyon ile mücadele kapsamında faiz artırımı yolunu tercih ediyor. Ancak bu yolla henüz enflasyon rakamlarında düşüş ve piyasada fiyat istikrarı sağlanamadı. Buna karşın yükselen enflasyon FED’e faiz artırımı için bir miktar daha alan kazandırmış oldu. Piyasalar FED’in Temmuz toplantısında 75 baz puanlık faiz artırımı yapmasını bekliyordular. Lakin enflasyondaki yükseliş, daha önce yapılan faiz artırımlarının enflasyon düşüşünü sağlamaması ile işler tamamen değişti. Artık FED’in masasında 100 baz puanlık yani yüzde 1’lik faiz artışının masada olduğu bildirildi.

FAİZ ARTIRIMLARI ALTIN PİYASASINI NASIL ETKİLİYOR?

FED faiz artırımı yaptıkça altın piyasasında bir savrulma takip ediliyor. Bunun gerekçesini ekonomistler net bir şekilde açıklayabiliyorlar. FED’in yapmış olduğu faiz artırımları ile dolar kuvvetleniyor. Kuvvetlenen dolar neticesinde piyasadaki varlıklar dolar üzerinden işlem görmeye başlıyor. Dolar yükseldikçe altın piyasasının güvenli liman niteliğine gerek kalmıyor. Altın piyasasından çıkışlar da geldikçe altın fiyatlarında gerilemeler oluyor.

ONS ALTIN TEKNİK ANALİZİ BEKLENEN FİYATLAR

Ons altın ile alakalı olarak teknik analizini açıklayan analist Haresh Menghani, “Ons altın fiyatı artık 1.700 Dolar noktasını işaret ediyor. Bu seviyenin altında olabilecek kırılmalara dikkat edilmesi gerekir. Bu kırılmalar ayı piyasası için bir tetikleme mekanizması görevi görebilir. Ons altında aşağı yönlü bir yörünge ortaya çıkarsa o zaman 1.677 dolar seviyesi gündeme gelecektir. Bu da 2021’in en düşük seviyesinin bile altına inişi demek oluyor. Dolar gücünü arttırırsa ons altın için hızlı düşüşler görülebilir.” dedi.