Ons altın ralliye başlayacak! O tarihe dikkat, uzmanı açıkladı!

Altın piyasasındaki fiyatlamalar herkesin ilgisini çekmeye devam ediyor. Altın fiyatlarına dair Emtia Piyasaları Uzmanı Zafer Ergezen önemli değerlendirmelerde bulundu.
Ons altın ralliye başlayacak! O tarihe dikkat, uzmanı açıkladı!

Altın piyasasında oldukça karmaşık bir dönemden geçiliyor. Altın fiyatlarında hızlı yükselişler görüldükten sonra bir gerileme dönemi yaşanmaya başlandı. Bugün ise ons altın yeniden 1.914 dolar seviyesine doğru hareket etti. Bundan sonraki olası seviyeler ise yatırımcıların merak konusu oluyor. Emtia Piyasaları Uzmanı Zafer Ergezen altın fiyatlarına dair bazı öngörülerde bulundu.

Altın piyasasına dair genel bir değerlendirme yapan Zafer Ergezen, “2022 yılında merkez bankaların faiz artırımları nedeniyle satış baskılı bir ons altınla karşılaştık. Rusya – Ukrayna savaşı ile beraber altın fiyatları yükselişe geçti ama sonrasında faiz baskısı ile yeniden gerilemişti. Ekim ayında ise merkez bankalarının faiz politikaları değişmeye başladı. Faiz artırımlarının hızının kesileceği sinyalleri ile altın fiyatları yükseliş trendine girdi. Bu süreçte ons altın 1.900 dolar seviyesinin üzerine kendisini attı.” dedi.

ONS ALTINDA YÜKSELİŞ TRENDİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Altın fiyatlarında bundan sonraki seviyelere dair değerlendirmeler yapan Zafer Ergezen, “Altın piyasası faiz artırımlarının ne zaman sona ereceğine ve faiz indirimleri mesajlarının verileceğine göre yön belirleyecek. Ons altın 1.920 doları gördükten sonra geriledi. Dolar endeksi ile arasında bir kolerasyon var. Dolar endeksinde düşüş olursa altın fiyatları da yükselir. Ons altın için asıl yükselişi görebilmemiz için faiz indirimlerinin ne zaman olacağına dair güçlü söylemlerin piyasalarda etkili olması gerekiyor. Bu da en erken 2023 yılının ikinci yarısında olacaktır. Ondan sonra altın fiyatlarında bir ralli beklentisi içerisine girebiliriz.” ifadelerini kullandı.

ALIM FIRSATI VAR MI?

İyi fiyattan alım yapmak gerektiğinin altını çizen Zafer Ergezen, “2023 yılında altın piyasasında beklentinin çok yüksek olduğunu ilk söyleyen kişilerdenim. Ancak temkinli olmakta fayda var. Dolar endeksinde bir toparlanma olursa altında kar satışları gelir. Bu durumda 1.792 – 1.800 dolar seviyesine geri çekilen bir ons altın görebiliriz. Şu anda altında alım fırsatı var diyemem. İyi fiyattan alırsanız para kazanırsınız. Bundan dolayı alım fırsatı olarak verdiğim seviyeler takip edilmeli. Ons altında yükseliş trendi için yılın ikinci yarısına biraz daha vakit var. Alım fırsatı için beklenilebilir.” şeklinde konuştu.

GRAM ALTIN YORUMU

Gram altın hakkında da bir değerlendirmede bulunan Zafer Ergezen, “Gram altında biraz çekimserim. Dolar kuru artık stabil olduğu için gram altın fiyatını sadece ons altın etkilemeye başladı. Bunun için gram altında fiyat vermek yerine ons altının direnç ve destek seviyelerine bakmak yeterli oluyor.” dedi.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.