Ons altında 2.200 dolar fiyat rekoru tahmini! Küresel piyasalar o tarihe kilitlendi!

Altın fiyatlarında yükselişlerin ardından gelen düşüşler sonrasında toparlanma hareketleri devam ediyor. Altın fiyatları için önemli kurumlardan yeni tahminler yapıldı. Altın fiyatları ne kadar olacak?
Ons altında 2.200 dolar fiyat rekoru tahmini! Küresel piyasalar o tarihe kilitlendi!

Altın piyasası için çok önemli bir fiyatlama sürecinden geçiliyor. Altın fiyatları 2023 yılında adeta baş döndürüyor. Ocak ayında ciddi bir kazanç sağlayan altında Şubat ayında bu kazançlar iade edildi. Mart ayına gelindiğinde ise çok daha farklı bir görüntü ortaya çıktı. Ons altın çok uzun bir sürenin ardından 2.000 dolar üzerini görürken buralarda kalıcı olamadı ve geri çekildi. Şimdi ise ons altında toparlanma hareketleri devam ederken şu anda ons altın 1.968 dolar seviyesinde işlem görmeye devam ediyor. Altın fiyatları için analistler için yeni değerlendirmeler yapılmaya başlandı.

ALTIN FİYAT TAHMİNLERİNİ AÇIKLADILAR

Altın fiyatlarını yorumlayan Heraeus Kıymetli Metaller analistleri, “Yakın vadede ons altın yeni zirvelere ulaşmak için hareket etme potansiyeli çok yüksek. ABD ekonomisi resesyona girer ve faiz indirimleri başlarsa ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde düşüş meydana gelecektir. Bu durum altın piyasası için rekor yükselişini çok güçlü şekilde destekleyebilir.” raporunu yazdılar.

Altın fiyatlarına dair tahminini açıklayan Reuters kıymetli metaller analisti Wang Tao ise, “Altın piyasasında yılın ilk yarısında bu seviyelerde bir fiyatlama göreceğiz. Ancak yılın ikinci yarısında işler değişecek. FED’in faiz indirimlerine başlaması muhtemel bir seçenek olacak. Bu durum da en çok altın piyasasına yarayacak. Ons altın bu dönemde 2.070 direncini kırıp rekor seviye olan 2.148 dolar noktasına ulaşabilir.” ifadelerini kullandı.

ONS ALTIN İÇİN 2.200 DOLAR TAHMİNİ

ING Bank ekonomistleri de altın fiyatları için kapsamlı bir rapor hazırladılar. Bu raporda şu ifadelere yer verildi:

“FED’in faiz politikası orta vadede altın fiyatlarının gideceği yön açısından anahtar vazifesi görecek. Mayıs ayının başında açıklanacak olan FED faiz kararında 25 baz puanlık faiz artışı ile faizlerin 5.00 – 5.25 aralığına çıkarılmasını bekliyoruz. Ardından ise faiz indirimleri gündeme alınacak. 2023 yılının ikinci yarısının en önemli gelişmeleri FED’in faiz indirimleri olacak. Yılın son çeyreğinde FED 75 baz puan faiz indirimi yaparak 2023’ü kapatacaktır. Tüm bu gelişmeler altın piyasasını yeni rekor fiyatlarda destekleyecektir. Ons altında yıl sonunda 2.200 dolar seviyesi görülebilir.”

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.