Otomobil fiyatlarına döviz şoku! Geçen hafta zam yapılmıştı, yeni zam geliyor!

Sıfır kilometre otomobil fiyatları için yeni zam gelişmesi yaşanıyor. Döviz kurlarının yükselişi nedeniyle firmalar yeni zamları açıklamaya hazırlanıyor. Yeni zamlar için ilk adımı Renault ve Dacia firmaları attı.
Otomobil fiyatlarına döviz şoku! Geçen hafta zam yapılmıştı, yeni zam geliyor!

Döviz kurlarının hızlı bir şekilde yükselmesi sıfır kilometre otomobil piyasasını vurdu. otomobil sektöründe fiyatlar döviz kurları üzerinden hesaplanıyor. Bundan dolayı otomobil fiyatlarına yeni bir zam uygulanması zorunluluk haline geldi. Firmalar araç fiyatlarını yeniden hesaplamaya başlarken bazı firmalar fiyat listelerini internet sayfalarından kaldırdılar.

OTOMOBİL FİYATLARINA NE KADAR ZAM GELECEK?

Sıfır kilometre otomobil fiyatlarına ara zam uygulamasının yüzde kaç olacağı merak ediliyor. Döviz kurlarında yüzde 7-8 civarında gerçekleşen artışın araç fiyatlarına yansıtılması durumunda bu oranda zam yapılacak. Ancak firmaların bu döviz kuru artışını tam olarak fiyatlara yansıtmayacağı tahmin ediliyor. Ortalama yüzde 5 oranında araç fiyatlarına yeni bir zam uygulanması bekleniyor.

DACİA VE RENAULT YENİ ZAMLAR İÇİN İLK ADIMI ATTILAR

dacia-1.jpg

Dacia'nın internet sitesinde bulunan fiyat listesi bugün kaldırıldı. Yerine ise fiyatların güncellendiğine dair bir uyarı notu eklendi. Bugün Dacia zamlı yeni fiyat listesini açıklayacak.

renault.jpg

Fiyatları güncellemeye alan bir diğer firma ise Renault oldu. Tıpkı Dacia gibi Renault da fiyat listesini kaldırıp yerine fiyatların güncellediğini mesajını ekledi. Renault'un da zamlı fiyat listesinin bugün belli olması bekleniyor.

DİĞER FİRMALAR DA ZAM YAPACAK!

Sıfır kilometre otomobillerin fiyatlarına yapılacak olan zam sadece iki firma ile sınırlı kalmayacak. Tüm firmaların zam kararı alması bekleniyor. Mevcut koşullarda firmaların fiyat listeleri maliyetleri karşılamıyor. Bunun için döviz kurlarındaki artışın en azından bir kısmı otomobil fiyatlarına zam olarak eklenecek.

BİR HAFTA ÖNCE ZAM YAPILMIŞTI!

Otomobil firmaları sıfır kilometre araçların fiyatlarına genellikle her ayın başında zam yapıyorlar. Kur farkını araç fiyatlarına yansıtan firmalar bir ay boyunca zam yapmıyorlar. Ancak kurlarda yükseliş sert olunca ara zamlar gündeme gelebiliyor. Tüm firmalar geçtiğimiz hafta sıfır kilometre otomobillerin fiyatlarına zam yapmışlardı. Şimdi yeni bir zam daha açıklayacaklar.