Otomobilde bir devir sona erdi! Volkswagen Passat Sedan'ın fişi çekildi!

Otomobil devi Volkswagen’in Passat Sedan modelinin fişini çektiği açıklandı. Türkiye’de artık Volkswagen Passat Sedan satışı olmayacak.
Otomobilde bir devir sona erdi! Volkswagen Passat Sedan'ın fişi çekildi!

Dünyanın otomobil devlerinden olan Volkswagen çok önemli bir kararı uygulamaya soktu. Aylar öncesinden Volkswagen Passat Sedan’ın Türkiye piyasasından çekileceği iddia ediliyor. Bu iddialar bugün doğrulandı. Volkswagen Passat Sedan satışı artık yapılmayacak. Volkswagen Türkiye bu gelişmeyi Passat Sedan’ı internet sitesinden kaldırarak duyurdu.

PASSAT EN ÇOK TUTAN MODELLERDENDİ!

Volkswagen Passat Sedan Türkiye’de en çok tutulan otomobil modelleri arasında yer alıyordu. Hem sıfır kilometre hem de ikinci el piyasasının aranan modellerinden olan Volkswagen Passat Sedan’ın sıfır kilometresi artık olmayacak. Bu durum ikinci el Passat Sedan’lara değer katacak olsa da otomobilin tutkunları yeni modelini isteseler de bulamayacaklar.

STATİON WAGON MODELLERİN SATIŞI DEVAM EDİYOR

Volkswagen Passat Sedan tamamen satıştan kaldırılsa da firma Volkswagen Passat’ın farklı versiyonlarını üretip satmaya devam edecek. Station wagon modeller olan Volkswagen Passat Variant ile Volkswagen Passat Alltrack versiyonlarının satışı sürüyor. Firmanın 2023 yılında bu versiyonları üretmeye ve satmaya devam edeceği bildirildi.

PASSAT ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLERE Mİ KURBAN OLDU?

Volkswagen Passat Sedan gibi kült bir modelin piyasadan kaldırılması oldukça dikkat çekti. Volkswagen firması elektrikli otomobil sektörüne oldukça ilgi gösteren firmalar arasında yer alıyor. Hatta bu konuda Çin’in önemli firmaları ile milyarlarca dolarlık ortaklıklar kurduğu bilinen Volkswagen’in vizyonunu elektrikli otomobillerden yana değiştirdiği değerlendirmeleri yapılıyor. Geçtiğimiz Haziran ayında Volkswagen ilk tam elektrikli modeli olan ID,AERO’yu tanıtmıştı. Şimdilik net bir açıklama yapılmasa da Volkswagen Passad Sedan’ın yerine ID.AERO gelecek. Firmanın bu konuda 2023 yılının ilk çeyreğinde kapsamlı bir duyuru yapması ve lansman fiyatıyla Türkiye'de piyasaya girmesi bekleniyor.